Боил Банов: Културата винаги остава в световен мащаб като един от най-ниско финансираните сектори

Жена е пострадала при взрив на газова бутилка в апартамент в столичния квартал “Западен парк”

Посланикът на Русия Анатолий Макаров: Гласувах за нашите добри братски отношения

Самотна възрастна жена от село Дрен получи дърва и лекарства 78-годишната Баба Седефка е готова да върне добрината

Пълен пакет звезди в „Гринго“ Екшън комедия от Наш Еджъртън

Водач с тежки травми след катастрофа край Търново

Герджиков атакуван два пъти от телефонни измамници Искали му 20 хил. лв., иначе щели да убият жена му и него

Емил Димитров: Най-много корупционни практики има при горивата

Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

Асен Блатечки: Много искам да си партнирам с Анджелина Джоли

Владимир Путин упражни правото си на глас на президентските избори в Русия (ВИДЕО)

Голям горски пожар в Австралия евакуира хиляди хора

Силите на Турция са влезли в град Африн

Вижте какви щети е нанесъл бурният вятър в София през нощта (СНИМКИ)

Красимир Велчев: ГЕРБ има политическата воля да направи реална реформа в сектор „Образование“

Качествено образование е предпоставка за стабилна икономика, която развива индустриите на високите доходи, създава нови работни места и благоприятна бизнес среда. Това каза председателят на Комисията по образование и наука в 43-тото Народно събрание Милена Дамянова на кръгла маса в Перник по проблемите в сектора. Тя подчерта, че ГЕРБ има ясна и последователна политика в сектор „Образование” и посочи като пример, че инвестираните за последните две година над 360 милиона лева повече за образование. Милена Дамянова представи целите в управленската програма на политическата сила в сектора и определи образованието като първи национален и стратегически приоритет в управленската програма на политическата сила.

„ГЕРБ беше партията, която върна образованието в политическия дневен ред. Наша основна цел е да дадем равен шанс за успех, равен старт на всяко дете и достъп до образование, което да гарантира добра реализация и високи доходи”, подчерта Дамянова. Тя категорично заяви, че политическа партия ГЕРБ ще продължи с инвестициите в сектора, като гарантира ежегоден ръст на държавния бюджет за образование, в това число удвояване на заплатите на учителите и създаването Национална програма, с която да бъде оказана подкрепа младите учители, за да бъде превърната учителската професия в една от най-предпочитаните.

„Развитието на дуалното обучение е друг важен акцент в програмата на ГЕРБ. Ще работим за осигуряване на качествено професионално образование чрез активно въвеждане на дуалната система – обучение чрез работа и осигуряване на професионално обучение за приоритетни направления на икономиката. Нашата цел е кариерното ориентиране на учениците чрез стабилни партньорства с родителите, висшите училища и бизнеса”, коментира на срещата Милена Дамянова.

Водачът на листата на ГЕРБ в 14-ти МИР-Перник Красимир Велчев категорично заяви, че ПП ГЕРБ има политическата воля да направи реална реформа в сектор „Образование“, за целта обаче е подкрепата на учителската гилдия.
„Тези форуми с участието на учители и директори са много ценни, защото ни дават възможност да чуем вашето мнение, предложенията ви, да отговорим на въпросите ви“, заяви Красимир Велчев.

Кандидатът за народен представител и национален лидер на Жени ГЕРБ Ирена Соколова беше категорична, че основен проблем са правата и задълженията в училище, както и поставянето на граници за допустимо и недопустимо поведение, т.е. това, което наричаме дисциплина.

„Взаимоотношенията между всички общуващи в сферата на образованието, учители, ученици, родители, настоятели, представители на общността, трябва да бъдат основани на ясни правила и разпределени отговорности. Голямата болка на всички в сферата е, че когато има проявена агресия от ученик или родител, те се усещат като с вързани ръце, когато имаме агресивен ученик или родител. Проблемът не е лесен, нито за решение, нито за обсъждане. Той изисква ежедневна работа на всеки един от нас, но изисква дебат между всички ни“, коментира Соколова.

Румяна Гьорева, експерт в сектор образование и кандидат за народен представител, коментира че националното външно оценяване показва, че Перник е в средата по успех на учениците. В област Перник процентът на отпадналите от училище ученици е много нисък. Като основен дефицит тя изтъкна лошата материална база и подчерта, че ГЕРБ ще работи за подобряване на материалната база и условията в които се обучават учениците.

Форумът беше открит от кмета на Община Перник и областен координатор на местната структура на партия ГЕРБ д-р Вяра Церовска. На срещата представителите на образованието зададоха своите въпроси и поставиха своите проблеми в сектора.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.