Красимир Велчев от ГЕРБ: Има атака срещу председателя на КПКОНПИ

Има целенасочена атака срещу председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев като нейната цел е да се компрометира антикорупционната комисия. Така смята заместник-председателят на парламентарната група и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Красимир Велчев по БНТ.

Той защити тезата, че разкритията срещу Георгиев са част от действия за отслабване на националните институции.

"Не зад всички данни, които излизат, има достатъчно доказателства. Понякога такива данни се изкарват, за да се компрометира даден човек или комисия", каза Велчев.

Той заяви, че за него Пламен Георгиев е "много качествен човек" и добави: "Има интереси институциите да не са с достатъчно авторитет и целенасочено се действа срещу това, защото ако институциите са слаби и държавата е слаба".

По повод решението на ГЕРБ да създаде етична комисия Велчев обясни, че нейната задача няма да е да прави разследвания, а да разглежда обвиненията срещу представители на партията от "чисто човешка страна", от морална гледна точка.

"Създаването на комисията се налага от проблемите на обществото. В България има един основен проблем - липсата на достатъчен контрол във всяка сфера. Дори поставяме въпрос дали има достатъчен контрол върху контролните органи. Кой контролира контролните органи", посочи Красимир Вълчев.

Коментари

Задължително поле