Красимир Вълчев: МОН стартира догодина безплатна платформа с електронно съдържание за всички ученици

Снимка: Архив

Услуга с безплатно електронно съдържание и образователни ресурси стартира от догодина Министерство на образованието. Това съобщи пред БНТ просветният министър Красимир Вълчев. Новината идва в деня на откриването на новата учебна година, през която училищата ще могат да използват електронни дневници и учебници.

Красимир Вълчев, министър на образованието: Все повече децата ползват електронни ресурси, има множество платформи с допълнително образователно съдържание. Догодина ние стартираме т. нар. отворен облак - безплатно електронно съдържание и най-различни ресурси за учениците. Те ще са за всички класове, учителите също ще могат да се възползват със създаване на уроци.

По думите на министър Вълчев, във всички сектори и сфери има недостиг на специалисти, а най-големият недостиг ще бъде след 10 години.

За да няма дефицит на кадри в образователната система, заплащането на учителите трябва да бъде по-високо от средната за страната, категоричен е министърът.

Министърът коментира и конфликта между БАН и Института по метеорология и хидрология. От 1 януари НИМХ ще бъде изведен от БАН и най-вероятно ще мине към МОН. Това е най-приемливото решение, най-възможния изход от ситуацията. Надявам се утре да има споразумение между двете страни, обясни Вълчев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование