Красимир Каракачанов за това влизали ли са пари от БГ паспорти във ВМРО: Ако се докаже, ще се гръмна на площада

“Нито една стотинка не е влязла във ВМРО от издаването на български паспорти. Аз имам много грешки, правил съм конюнктурни коалиции, но никога не съм правил грешки спрямо Македония. Откакто аз съм председател на ВМРО, една стотинка от Македония или откъдето и да е не е придобита в наша полза. И ако някой докаже противното, готов съм да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София”, заяви лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов.

Той отхвърли като “клевети и доноси” твърденията на бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев, че “услугата по продаване на българско гражданство на македонци е основен източник за пари на ВМРО”. Енчев настоява до изясняване на всички обстоятелства по разследването на спецпрокуратурата, която арестува шефа на ДАБЧ и още 30 служители, “Каракачанов да бъде отстранен от министерския пост, който заема”.

 

Обвинения за корупция и фалшиви документи

72 часа арест за шефа на aгенцията за българите в чужбина

Харалампиев под отговорност като бос на бандата

Спецпрокуратурата обвини четирима души, сред които председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и главния секретар Красимир Томов, за участие в корупционна схема с фалшиви документи за българско гражданство. Разследването е и за длъжностни престъпления. Харалампиев е обвинен като лидер на групата и е задържан за 72 ч.

При акция с участието на комисия “Антикорупция” в понеделник бяха задържани над 20 души. “Труд” научи, че групата продавала фалшиви документи за български произход на граждани на Молдова, Украйна и Македония срещу 5000 евро. Бележките менте били използвани при процедурата по получаване на българско гражданство.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право