Красимир Каракачанов: Мисля творчески върху предложението да подам оставка

Снимка: Архив

Новият вицепремиер трябва да бъде посочен от НФСБ, коментира министърът на отбраната

Новият вицепремиер – този, който ще заеме поста на подалия оставка Валери Симеонов (лидер на НФСБ), трябва да бъде посочен от НФСБ. Това каза пред БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов (лидер на ВМРО).

Той се аргументира с факта, че всяка от трите партии в малката коалиция (ВМРО, НФСБ и „Атака”) има свой представител в изпълнителната власт – „Атака” има министър – Емил Караниколов.

На въпроса дали за поста ще бъде предложен депутата от Обединените патриот Борис Ячев той отговори, че има два варианта – да е от депутати на НФСБ, или да е личност извън политиката.

Във връзка с поисканата от Волен Сидеров оставка на Каракачанов , вицепремиерът заяви: „То е творческо предложение. Цяла нощ мислех върху него. Продължавам да мисля творчески. Ще настоявам във вторник на коалиционен съвет да разгледаме това творческо предложение и ако прерасне в подобна идея, дискретна или не, няма проблем да си подам оставката“.

Относно друг упрек на Сидеров, че Обединените патриоти вървят по пътя на Реформаторския блок, той каза: „Нека във вторник си отговорим на този въпрос – кой ни бута по този път”.

Красимир Каракачанов обясни и как се е стигнало до подаването на оставката на Валери Симеонов. В петък Симеонов му се обадил по телефона и заедно отишли при премиера Бойко Борисов. Борисов реагирал нормално на оставката, не е агитирал Симеонов за нищо.

„Попита го дали има идея кой ще го замести. Нямаше, то и не е обсъждана. Не се опита да го разубеди, Симеонов си беше взел решението сам“, коментира вицепремиерът.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика