Краси Анев: Пълнеж сме за големите

Българските биатлонисти се представиха много под очакванията в първия си олимпийски старт в Пьонгчанг – спринта на 10 км. Красимир Анев и Владимир Илиев, които минаваха за едни от надеждите ни за челно класиране на игрите, останаха извън първите 30 в дисциплината. Анев пропусна по един изстрел от позиции легнал и прав, завърши 37-и на минута и половина след Арнд Пфайфер.

Илиев пък беше безгрешен в първата си стрелба, но във втората уцели само една от петте мишени и зае 54-о място с пасив от 2:03,9 мин. Две позиции зад него пък е Антон Синапов, който също пропусна 4 изстрела и се оказа с 5,2 секунди по-бавен. Тримата все пак си осигуриха места в днешното преследване на 12,5 км, докато Димитър Герджиков не успя, тъй като завърши 81-и (4 грешки, +3:09,1 мин).

„Нищо не се променя, ние сме пълнеж за големите, за да има кого да побеждават – заяви ядосаният Анев пред „Евроспорт“ след финала. – Те са с финансирането. Надявам се в преследването да се справим по-добре. Ските трябва да са още по-бързи, въпреки че и днес бяха наред. Винаги може още повече.“

Илиев пък не можеше да си обясни провала във втората стрелба.

„Според мен стрелях точно, но мишените не падаха – призна странно състезателят от Троян. – Разочарован съм от представянето си, гледам напред към следващите стартове.“

Германия запази доминацията си в биатлона с титла и в мъжкия спринт. Арнд Пфайфер беше перфектен в двете стрелби и изпревари с 4,4 сек също безгрешния Михал Кръчмар (Чехия). Бронзът остана за Доминик Виндиш (Италия, 1 грешка, +7,7 сек), а суперфаворитът Мартен Фуркад завърши 8-и на 22,1 сек, след като остави 3 мишени непокътнати.

„Бях добре подготвен, но явно не успях да се справя с вятъра“, оплака се французинът.

Неуспех претърпя и представителят ни в спускането с шейни Павел Ангелов. Той остана 37-и в общото класиране след 39-о място в третия манш, което го остави извън четвъртото каране. На последния завой българинът се удари в стена и падна от шейната като финишира по корем. Давид Глайршер донесе първо злато в дисциплината за Австрия от 1968-а. Крис Маздзър (САЩ) и Йоханес Лудвиг (Германия) взеха останалите медали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт