Кремъл: Дано САЩ не разкрият и наши записи

Песков разкритикува публикуването на стенограми на Тръмп и Зеленски

Агент на ЦРУ сигнализирал за разговора

Кремъл се надява Белият дом да не разпространи подробности и от телефонните разговори между президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, попитан за коментар за разкритата стенограма от разговора на 25 юли между Тръмп и украинския му колега Володимир Зеленски.

Песков посочи, че публикуването на детайли от поверителен диалог не е нормална дипломатическа практика и допълни, че се надява лошото състояние на отношенията между Москва и Вашингтон да не доведе и до подобна ситуация, в случай, че възникне казус и по темата Русия.

Разговорът между Тръмп и Зеленски предизвика политическа буря в САЩ, като доминираната от демократите Камара на представителите на US Конгреса дори задвижи разследване за възможен импийчмънт на президента. Поводът бе молбата, която Тръмп отправя към Зеленски в разговора - Киев да разследва политическия му опонент Джо Байдън, който е водещ претендент на демократите за кандидат за президент на изборите догодина.

Междувременно американски медии съобщават, че информаторът, сигнализирал за въпросния разговор, е бил агент на ЦРУ, който преди е работел в Белия дом.

Коментари

Задължително поле