Кремъл осъди американските „заплахи“ срещу сирийския президент

Във вторник Руската федерация осъди американските „заплахи“ срещу режима в Дамаск, след като Белият дом предупреди сирийския президент Башар Асад, че ще плати „висока цена“, ако извърши нова атака с химически оръжия, предава AFP.

„Смятаме, че подобни заплахи срещу сирийския лидер са неприемливи", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Кремъл не разполага с информация за подготвянето на химически атаки в Сирия. Това увери Дмитрий Песков, говорител на руския президент, предава информационната агенция TACC.

„Не ми е известна никаква информация за заплаха от използването на химически оръжия. Не разполагам с точни сведения, мисля, че колегите ми от спецслужбите и Министерството на отбраната, ако имат такива опасения, ще ги споделят“, подчерта Песков, коментирайки твърденията на Белия дом, съгласно които Вашингтон разполага с информация, че режимът в Дамаск подготвя нови химически атаки.

„Не знаем каква е причината за тях (твърденията – бел.р.). Разбира се, ние категорично не сме съгласен с думите "нова атака", защото както знаете, въпреки всички настоявания от руска страна, не бе проведено безпристрастно международно разследване на предишни трагедии с използването на химически оръжия, съответно не считаме за възможно вината да бъде хвърлена върху сирийските въоръжени сили", обясни говорителят на Кремъл.

Коментари

Задължително поле