Кремъл отхвърли твърденията на Великобритания, че Путин и съдружниците му перат пари в Лондон

Кремъл заяви, че обвиненията на Великобритания са безпрецедентни и са част от „антируската мания", предаде АФП.Москва предупреди, че това може да уплаши много чуждестранни инвеститори от Обединеното кралство.

Днес комисия към британския парламент обяви свой доклад, включващ руския президент Владимир Путин и неговите съдружници, които „крият своите корупционни схеми и перат парите си в Лондон“.

„Свидетели сме на британската безпрецедентна антируска мания, която се показва по най-различни начини“, заяви Димитрий Песков, говорител на президента Путин. „Сигурен съм, че тези действия няма да останат незабелязани от инвеститорите от другите страни“, допълни той.

"Много държави работят, за да увеличат атрактивността си за инвеститорите и вярвам, че това е стъпка точно в обратната посока“, заяви Песков. Той каза, че не е бил наясно с проблема, но много руски бизнесмени са се оплакали от нечестно държание от страна на британските власти. Москва твърдо отхвърля обвиненията и дори предполага, че не малко от твърденията са били създадени от британските служби за сигурност.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа