Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Кризата с коронавируса удари градския туризъм във Варна Въведоха температурен контрол на персонала в хотели и заведения

Кризата с коронавируса вече нанася щети на градския туризъм във Варна. Близо половината от резервираните бизнес мероприятия са отменени, а на тези, които все пак се провеждат, идват много малко от поканените участници, каза пред „Труд“ председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

За да се осигури безопасност на клиентите, заведенията и хотелите са въвели стриктен филтър на персонала. Закупени са дистанционни термометри, с които ежедневно се мери температурата на всеки служител преди смяна. В по-големите хотели предстои да бъдат монтирани и термокамери. Отделно всеки ден работещите подписват декларации за здравното си състояние. Въпреки мерките дори най-оборотните заведения в града, в които обичайно трудно се намира място без резервация, през последните 2 дни са полупразни, установи „Труд“. Стопаните им твърдят, че ако картината не се промени скоро, ще затворят и без принуда, тъй като оборотът не стига дори само за издръжка на персонала.

Най-застрашени от ограниченията са малките и средни фирми от сектора. Браншовите организации очакват държавата да ги подкрепи, като приеме механизми за подпомагане на бизнеса чрез освобождаване от осигуровки, осигуряване на безлихвени кредити на застрашените от фалит и в краен случай – чрез разсрочване на данъци.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.