Криминалната драма „Клетката“ стартира на 29 септември

Снимки: NOVA/Красена Ангелова
В главната роля е Асен Блатечки

Сериалът поставя актуалните въпроси за корупцията, насилиeто и войната по пътищата

Новата криминална драма „Клетката“, която ще завладее ефира на NOVA, с вълнуваща история и неочаквани обрати, започва на 29 септември (петък) от 22:00 ч. 

„Клетката“ е първият български сериал, който показва действителността в затвора, а сюжетната линия проследява драматичната съдба на смела майка, изправена пред тежка морална дилема. Част от другите актуални теми в премиерната продукция са свързани с корупцията в държавата, войната по пътищата и социалните корени на женската престъпност у нас.   

„Винаги сме се старали да изненадваме зрителите. Създаването на сериал за действителността в затвора е наистина голямо предизвикателство и такъв не е правен досега в България. В него са преплетени актуални и много важни обществени теми. Една от тях е как корупцията и безнаказаността в държавата могат да превърнат честни хора в престъпници. Тук идва и казусът с личния ни избор като граждани и родители – съществува ли начин за борба с тази корупция, имаш ли моралното право да вземеш справедливостта в свои ръце, когато системата не само не те пази, а застрашава и живота на детето ти. Също така искаме да разкажем и за клетката като метафоричен образ – много хора живеят уж свободно, но са спрели да мечтаят и носят доброволно клетката в себе си. Този сериал задава много въпроси, но не предоставя отговори, тях всеки си ги търси сам. Отключващото събитие е тежък инцидент на пътя, който поставя началото на историята и внезапно променя съдбата на едно нормално семейство“, разкри продуцентът на „Клетката“ Краси Ванков.

„Реших да се включа в проекта, след като прочетох сценария, който  веднага ме спечели. Другата причина да се съглася беше екипът от много талантливи професионалисти, с част от които не съм работил до този момент. Беше ми интересно и предизвикателно. Независимо от драматичния сюжет и криминалната линия, на снимачната площадка не липсваха и забавни моменти, защото всички са със страхотно чувство за хумор. Самият аз през цялото време разсмивах Гергана Данданова, дори по време на много сериозни сцени“, разказа от своя страна Асен Блатечки, който се превъплъщава в една от главните роли в „Клетката“. Той изрази убедеността си, че актьорите, натрупали много опит, могат да учат единствено и само от младите хора. 

В сериала участват още - Гергана Данданова, Мартин Димитров и Жаклин Дочева. В основния каст на „Клетката“ са също актьорите Явор Ралинов, Маргарита Лъчезарова,  Веселин Петров, Веселин Калановски, Димитър Баненкин, Филип Гуляшки, Мира Бояджиева, Юлиян Малинов, Иван Горанов, Иванка Шекерова, Яна Кузова, Детелина Стойчева и други. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали