Кристиано Роналдо – кралят на 2018 година

Кристиано Роналдо добави още едно впечатляващо число в своята пребогата кариера. Португалецът вече има на сметката си 50 хеттрика, след като заби 4 попадения при успеха на „Реал“ (Мадрид) с 6:3 над „Жирона“ в Примера дивисион. 44 от „тройките“ са с екипа на „кралския клуб“, 5 са с националния отбор, а един реализира за „Манчестър Юнайтед“.

Роналдо е и рекордьор в Примера дивисион по този показател - 34 случая, в които се е реализирал по минимум 3 пъти в един двубой. Други 7 хеттрика са от срещи в Шампионската лига. Освен това нападателят събра 18 гола през 2018 година – нито един друг футболист в първенствата от топ 5 на Европа не може да се похвали с нещо подобно. Кристиано дори е реализирал повече от целия тим на „червените дяволи“ (15). Големият съперник в Испания - Лионел Меси, пък е с 16.

За първенство Роналдо събра 22 гола, изоставайки само на 3 от аржентинеца. До 18 ноември миналата година мегазвездата на „белия балет“ бе вкарал едва едно попадение. А сега двамата са се вплели в поредната битка помежду им за приза „Пичичи“ - ежегодна награда, която се присъжда от испанския спортен вестник „Marca“ на най-добрия голмайстор в испанския шампионат.

Според местната преса португалецът дори се е хванал на бас със своите съотборници, че ще задмине голмайстора на „Барселона“ до края на сезона.

„Роналдо идва от друга галактика, истина е – призна след успеха наставникът Зинедин Зидан. - Когато той се чувства добре, това е добре и за нас. Роналдо придава на тима отлична енергия. За нас това е важно. Да получаваме позитивна енергия и да бъдем оптимистично настроени. Изостава на три гола зад Меси, но се надявам да го задмине, защото това е важно за него, както и за нас.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят