Критиците са възхитени от сериала „Отгледани от вълци“

След унищожението на Земята, роботи изграждат селище и семейство с човешки ембриони на нова планета

Оказва се, че лошият герой не са новодошлите в колонията, а самата Майка

Световната премиера на “Отгледани от вълци” се състоя на 3 септември в платформата НВО Мах, която обаче има покритие само в САЩ. У нас поредицата може да се гледа в каталога на HBO Go от 4 септември, но са налични само първите три епизода. Критиците вече изказаха мнение за най-новата продукция на Ридли Скот. Действието на сериала се развива в далечното бъдеще на далечна планета, която хората започват да колонизират след унищожаването на Земята. В центъра на сюжета са андроиди, които се занимават с отглеждане на човешки деца. В момента са публикувани само няколко отзива за поредицата и повечето от тях са положителни:

“Отгледан от Вълци” има потенциала да бъде първото голямо научно-фантастично шоу на 20-те години. Визуално великолепен, технически изумителен и адски въздействащ, този сериал се връща към златната ера на научната фантастика, но в същото време илюстрира какъв може да бъде жанрът през този век.

“Отгледани от вълци” е задължителен за всички лоялни фенове на научната фантастика”, казват от Decider.
“Отгледани от Вълци” е рядка порода телевизионна научна фантастика. Кабелните и стрийминг услугите непрекъснато вдигат летвата в жанра през годините, но този сериал успява да се излезе далеч напред в уменията, мащаба и проницателността. Разказът на сюжета и бавното темпо озадачават много зрители, но си заслужава. За онези, които са готови да се потопят в този свят, “Отгледани от вълци” е зашеметяваща творба в жанра на драматичната научна фантастика, която дълго няма да напусне умовете ви”, коментират от Comic Book.

Сюжетът в поредицата се заплита около два персонажа, наричани просто Майка (в ролята влиза шведската актриса Аманда Колин) и Татко (Абубакар Салим)- андроиди и попечители на няколко човешки деца, осиротели след война, унищожила Земята. Създадени с идеята да отгледат нова цивилизация на новооткритата планета Kepler-22b, те изграждат селище и семейство с човешки ембриони. От тях 12 години по-късно остава само едно дете - Кампион (Уинта Макграт). Когато кораб с оцелели човеци каца при тях на планетата, Майка реагира на тях като на врагове.

“Отгледани от вълци” засяга стандартните за жанра въпроси и изправя роботите срещу хората - Майка се тревожи, че колонията є ще бъде унищожена от непредвидимата човешка природа. В катализатор на нейните притеснения се превръща странния землянин Маркъс. Той внушава на децата идеята, че лошият герой всъщност не са новодошлите в колонията им, а самата Майка.

Коментари

Задължително поле