"Кроношпан България" осигурява първия във Велико Търново контейнер за дървесни отпадъци

Снимка: Архив

Първият в региона специализиран контейнер за дървесни отпадъци ще бъде предоставен във Велико Търново от най-големия преработвател на дървесина "Кроношпан България". Контейнерът ще бъде поставен в кв."Бузлуджа", където гражданите могат да предават стари мебели, ламперия, дограми и други дървесни отпадъци с изключение на мека мебел.

Това е още една конкретна стъпка на компанията и Община Велико Търново в съвместните им усилия " За по-чиста градска среда".

Двете страни вече се договориха и подписаха мемерандум за сътрудничество в областта на оползотворяване на дървесните отпадъци, образували се на територията на общината.

Сред целите, които са разписани в меморандума за партньорство между Община Велико Търново и най-големият преработвател на дървесина в страната, са рационалното оползотворяване на отпадъците от дървесина и подобряване на екологичните показатели в общинската селищна система

"Кроношпан" може да преработва всички видове дървесни отпадъци от домакинствата, строителството, мебелното производство и опаковки. Продукцията на "Кроношпан България" замества масивната дървесина и по този начин щади натиска върху старите гори. Нарастването на дела на дървесина за рециклиране ще доведе преди всичко до намаляване ползването на здрава обла дървесина и ще увеличи добавената стойност на дървесните продукти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони