Крум Зарков: БСП приветства президента Радев за ветото на промените в Изборния кодекс

Въпреки призива му групата засега няма да се връща в парламента

"Приветстваме президента Румен Радев за ветото, което наложи върху последните промени в Изборния кодекс" , каза зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков. Разгърнатите в мотивите аргументи, както за машинното гласуване, така и за преференциите, за начина на взимане на решения от ЦИК, са аргументи, които яростно защитаваме в продължение на повече от 20 часа преди няколко дни в парламента. Тогава останаха нечути", отбеляза Зарков.

"Благодарение на активността ни и на цялата обществена реакция, днес имаме възможност да поправим тази грешка. Тази възможност зависи най-много от тези, които се противопоставяха на разумните аргументи досега, а именно управляващата коалиция", заяви зам.-председателят на ПГ на БСП.

"Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала. Чухме и разбираме този призив, но БСП прие нелекото решение на своя Национален съвет с ясни условия, а те към момента не са изпълнени", уточни Зарков. Той каза още, че условията на партията са за отмяна на всички проблеми, залегнали във ветото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика