Крум Зарков: Не признаваме изборните резултати в село Галиче и село Беден

Това не е само битка между БСП и ГЕРБ, а и битка за постиженията на демокрацията в страната

Не признаваме изборните резултати в с. Галиче и с. Беден. Подаваме искове за касиране на тези избори пред българските съдилища и вярваме, че тези срамни изборни резултати, ще бъдат отменени. Това заяви на пресконференция в централата на БСП, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков, съобщиха от прецентъра на партията.

Той добави, че ще бъдат пуснати сигнали в прокуратурата срещу: Ценко Чоков, за упражняване на натиск от затвора; Стефан Терзийски – общински председател на ГЕРБ и собственик на кабелна телевизия, който е регистрирал служителите си в село Галиче, за да повлияе на резултата; Касъм Касъмов – общински председател на ДПС, който е имал неправомерни деяния; кметът на Девин, за нерегламентирана намеса в изборния процес и Георги Георгиев, директор на военен завод, който е упражнил влияние върху служителите си. „Всичко това ще бъде обобщено, преведено и изпратено на ЕК, в лицето на еврокомисарите, отговарящи за върховенството на закона и човешките права; ОССЕ, която наблюдава изборния процес у нас; Съвета на Европа; неправителствени организации, които следят политическия процес – „Трансперънси интернешънъл”, Център за изследване на демокрацията” и др. Това не може да продължава така”, отсече Крум Зарков.

Народният представител се обърна към всички демократично и свободно мислещи българи с думите: „Това не е само битка между БСП и ГЕРБ. Това е битка за постиженията на демокрацията в страната. За физическата свобода на някои граждани. Това може да не се вижда от София, но цялата страна е изпъстрена с места, като с. Галиче, където хората се страхуват за хляба си и всекидневното си оцеляване. На тези, които се опитват да ни откраднат демокрацията, казваме-няма да го бъде. Няма да оставим нещата така и ще се борим до край”, заключи Зарков.

Коментари

Задължително поле