Кръчмарска свада предизвикала зверството в Старо Оряхово

Задържаният за убийството на съсед Тодор направил самопризнания

Кръчмарска свада е предизвикала зверското убийство на 70-годишния Недялко Георгиев в с. Старо Оряхово, стана ясно след заседание на Варненския окръжен съд, който по искане на прокуратурата задържа под стража обвинения за деянието Тодор Тодоров.

Миналия петък вечерта 24-годишният младеж и възрастният му съсед дядо Недялко се засекли в местната кръчма. След като обърнали по няколко чаши, се скарали. Пенсионерът си тръгнал, а Тодор се заканил, че ще го убие, сочат показанията на част от разпитаните по случая 10 свидетели. Рано сутринта в събота комшии намерили бездиханното тяло на дядо Недялко насред двора на схлупената му къща в края на селото. Възрастният мъж бил смлян от бой. Разследващите открили пръстови отпечатъци от Тодор върху трупа и го задържали.

Той направил самопризнания и изразил съжаление за стореното. Казал, че под въздействието на алкохола е удрял комшията си с юмруци, ритници и го налагал с дървена тояга. Убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин, за което законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор, посочи обвинението.

Въпреки това служебната защитничка на Тодор настоя той да не бъде задържан под стража, защото досието му досега е било чисто, има постоянен адрес в Старо Оряхово и е съдействал на разследването. Съдът обаче наложи на обвинения най-тежката мярка за неотклонение с мотива, че е действал умишлено и има опасност да извърши друго престъпление, ако е на свобода. Определението може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право