Кубрат е фаворит за мач за титлата

Кубрат Пулев е най-вероятният следващ претендент за четири от петте световни титли в тежка категория. Българинът защити статута си на официален претендент на Международната боксова федерация (IBF) с победата над американеца Райдел Букър. А вчера стана ясно, че Олександър Усик, който е претендент на Световната боксова организация (WBO), не таи надежди да получи шанс преди Кобрата.

„Не знаем какво ще стане, но мисля, че Дерек Чисора е добър вариант за следващ съперник на Усик“, призна Егис Климас, мениджър на украинеца. Явно бившият абсолютен шампион в полутежка категория планира бой с неособено успешния британец, който има 9 загуби, включително и от Пулев през 2016-а.

Самият Кубрат пък вече предвкусва големите хонорари от бой за поясите с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа.

„Става въпрос за милиони, не знам точно колко – обяви българинът. - Но аз съм доказал, че това не е най-важното нещо за мен. Не парите са причината да се бия. Те не са толкова трудни за постигане, но не си струва да дам живота си за тях. Давам го за мечтата на баща ми, която вече е моя мечта и мечта на цяла България. По-важно за мен е да направя нещо, което българин досега не е постигал. Малък народ сме и това би било голяма гордост. Анди Руис ще ми е по-удобен, но когато съм играл срещу боксьори от типа на Джошуа, са ми били изключително комфортни.“

Коментари

Задължително поле