НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Секс бомба обезвредена в редакцията на „Труд“

Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Кунева изумена, раздават 2 млн. лв. без нея (обзор)

Обществена поръчка за рекламни материали на стойност над 2 милиона лева спря министърът на образованието Меглена Кунева. Оказа се, че ведомството е обявило тръжната процедура без знанието на министърката, която пък не скри изненадата си.

Проверка на „Труд“ показва, че в обявлението е записано МОН да поръча сувенири за рекламно-информационна кампания, която ще продължи 4 години. Сумата за изработването и доставката на артикулите е за цена от 2 050 000 лева. Средствата щяха да дойдат от бюджета на МОН и еврофондовете. Целта на инициативата бе да се разпространява информация за оперативна програма на Брюксел, която финансира ведомството.

Едно от изискванията за рекламните материали бе сред тях да има над 220 000 ключодържатели и антистрес топки. Освен тях МОН бе предвидило европари за „дизайн и разпространение на информационни брошури и материали, достъпни за хора с увреждания“. Отделно – „листовки, наръчници, ръководства и обучителни материали за успешно изпълнение на проекти, изработка на други рекламни материали“. Целта била популяризиране на оперативната програма „Региони в растеж“, като се предоставила на обществото информация за нейните цели.

Впоследствие от ведомството разпространиха позицията на министър Кунева, която е в отпуск.
„Изключително възмутително е, че процедурата е пусната в мое отсъствие“, заявява тя. И допълва, че е наредила спирането на търга. Освен това ще поиска от нейните колеги в кабинета, „при които има оперативни програми, да предоставят на МОН информация за добри практики в техните процедури и за размера на средствата, предвидени за рекламни материали и сувенири“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

 1. Как така ще раздавате пари без ционистката свиня мунева, тя също се бори за комисионна.

 2. В типичния си полуидиотски стил трудоваците дори и не си правят труд да научат кой е автора на тази далавера, а само героизират другарката Кунева.

 3. Голямо крадене голямо нещо.Анархия ,мафия и шуробадженащина

 4. Нищо ново под слънцето, чакат началника да излезе в отпуск и правят далаверата с нагласена поръчка. 4млн. е бая сума за рекламно информационни материали, дадена наведнъж за 4 год напред, Всъщост такава практика няма, прави се година за година.
  Казвам го като човек работил по европрограмите. Яко нагли крадци има в МОН. То къде ли няма вече. Куневица с право е потресена, горката, така да я заобиколят.

 5. АЛЛААХ!!!Добре че е Куневицата да спре корупцията!!!Без нея държавата загива!!!

 6. “Казвам го като човек работил по европрограмите. Яко нагли крадци има в МОН. То къде ли няма вече. Куневица с право е потресена, горката, така да я заобиколят.“ Не случайно наричат тези “пари“дрога..Когато си на тая “дрога“ и нямаш собствено производство, икономика, селскостопанство и пр. ти си абсолютно зависим и смачкан. Всеки, който ти подхвърли от дрогичката може да си прави с теб каквото иска. Ти си превърнат в безволеви чувал и си готов на всичко. Още по-Ужасно е, когато става дума не за човек, а за цяла ДЪРЖАВА:( Колко може да просъществува такава държава? Колко живеят наркозависимите?

 7. Кунева да каже кой е подписал поръчката и да го уволни!

 8. Have a quality time with your family while making an extra income trading at the comfort of your own home. Learn how to trade. Google Superior Trading System.

 9. Тази поръчка показа безхаберието на кукувицата.

 10. 11
  Не си задавайти безсмислени въпроси.. Прочетете Закона за обществените поръчки. Чл 5. те се одобряват от министрите, а не от Главните секретари. Това, че е бил даден технически ход с публикуването на страницата на МОН, е вторичено, то е последтвие на вече одобрената от принципала, в случая министъра обществена поръчка

  Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2016/08/18/bsp-iska-stres-test-na-meglena-kuneva-v-mon.312827#comment-newest

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.