Куриерите работят с маски и ръкавици

Куриерските фирми разнасят повече пратки до адрес от обикновено, но и офисите им са пълни с хора, поръчали дрехи, техника, козметика.

Пускат намаление за доставка до адрес

Куриерските фирми разнасят повече пратки до адрес от обикновено, но и офисите им са пълни с хора, поръчали дрехи, техника, козметика, но не липсват и такива, които се презапасяват с дезинфектанти и маски. Това показа проверка на “Труд” в софийски офиси в събота.

След като бе обявено извънредно положение в петък (13.02.2020 г.) една от двете водещи куриерски фирми обяви, че преустановява дейността си до второ нареждане. Друга обяви, че ще работи при засилени мерки за дезинфекция. Но за часове хиляди хора не знаеха дали могат да получат пратките и бизнесите съответно наложените си платежи.

Проблемът бе липсата на ясно тълкуване по отношение на куриерските услуги в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за спиране на дейността на търговските обекти в България. А за да не се скупчват хора на опашки в офисите им, куриерите пускат намаление от 20% за доставка до адрес.

След като обновиха заповедта, стана ясно, че куриерските фирми нямат причина да спрат да функционират в извънредното положение. Но в събота те бяха оборудвани с ръкавици и даваха инструкции на хората къде да се разписват на таблетите, без служителите да пипат устройството.

 

Онлайн

Затворените магазини с отстъпки до 50%

Ако все пак се наложи куриерските фирми да преустановят доставки, стотици компании у нас ще останат без доходи, тъй като няма да имат алтернатива да продават. Това са именно затворените физически магазини в моловете за дрехи, бижута, техника и други. За да стимулират хората да пазаруват, въпреки пандемията, те изпращат имейли, в които дават до 50% отстъпка при покупка онлайн.

Коментари

Задължително поле