Юнкер: Истината е, че Гърция влезе в еврозоната с фалшива статистика

Българска парламентарна делегация e на аудиенция при папа Франциск

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Министър Красимир Вълчев: Азбуката, езикът и книжовността са спойката и опората на националната ни идентичност

Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ представя уникалния културен живот на София

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Йорданка Фандъкова: Невежеството ражда страх, а страхът – омраза и конфликти

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле: Честит празник и да живее България!

Президентът Радев: Българската писменост е наш щит

Най-бързите нокаути на профиринга

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Вечната и святата… и… Навършиха се 28 г. от смъртта на Елисавета Багряна

409 изборни секции са разкрити във Великотърновско, допълнителни ще има в двата корпуса на областната болница 238 хиляди бюлетини са доставени за Великотърновски избирателен район

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Куриерските компании ще бъдат глобявани, ако не докладват на НАП приходите на онлайн търговци, получени чрез наложен платеж.

Куриерските фирми и пощите ще трябва да събират данни за всички изплатени суми на онлайн търговците чрез т. нар. наложен платеж или пощенски превод и да ги предават на НАП или друг държавен орган, поискал информацията.

Това гласят промени в Закона за пощенските услуги, които вчера бяха обсъдени от бюджетната комисия към парламента. Ако куриерите откажат да дадат данни или предоставят грешни, ги грози санкция от 500 лв. до 2500 лв.

Това е стимул за куриерските компании да подават коректна информация за оборота на онлайн търговците, реализиран чрез наложен плаж при доставка на стоката.

Онлайн търговците, които оперират на пазара като физически лица, трябва да обявят доходите си от продажби чрез куриерски пратки в своята годишна данъчна декларация, която се подава до края на април, и да платят съответно данък върху сумата. Много от търговците в сивия сектор обаче, не го правят.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Хората от глад умират , не стига че цялата власт се клати от корупции апартаменти и още.. Тия решили да рекетират още.. То направо се молят на народа Свалете ни от власт.

  2. Такова дране и по турско не е било. Ще продадеш старата си непотребна вещ и ще те облагат.

    1. Напротив трябва да се събират данъци от тези продавачи не да крият доходи,на хората дето си продават непотребни вещи няма да се тъси нищо

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.