Курсанти искат заря-проверка в Шумен, отказват отпуск

Деканът на факултета полк.Дилян Димитров/в средата/ бил приятно изненадан от своите възпитаници

След повече от две десетилетия прекъсване в Шумен навръх Националния празник 3 март ще има тържествена заря-проверка. Инициативата дошла от курсантите на Военния факултет по артилерия, ПВО и КИС в града, които попитали декана полк. Дилян Димитров защо липсва такова тържество.

Когато споделил с общината, оттам веднага приели идеята да се възроди официалната церемония. Три блока с курсанти, всеки по 20 души ще участват в ритуала. Още униформени ще носят факли. Интересното е, че щом полковникът попитал дали някой от курсантите не е анагажиран или дали искат отпуск за празника, всички отказали.

Към тях се присъединява и един блок с ученици от четири школа в града. Началникът на гарнизона и командир на военно формирование 34 200 ще приеме строя и рапортите.

Тържеството на площад "Кристал" ще бъде ознаменувано с 3-минутна заря.

Преди вечерната проверка празникът в Шумен ще стартира със заупокойна молитва за загиналите за Освобождението в храм "Свето Възнесение". Ще бъдат поднесени венци и цветя на всички паметни знаци в града. По обяд е тържественият концерт в ДКТ "В.Друмев" с участието на ансамбъл "Мизия"-Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони