Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Курсант от НВУ бе удостоен с Академичната награда „3-ти март”

Курсант старшина Борислав Валентинов Тодоров е тазгодишният носител на Академичната награда „3-ти март” на община Велико Търново. Предложението е на Факултетния съвет на НВУ „Васил Левски”. Наградата му бе връчена днес по време на тържественото честване на националния празник от председателя на Общинския съвет в старата столица Венцислав Спирдонов.

„За мен е чест и гордост като възпитаник на Националния военен университет за бъда удостоен с тази награда. Тя не е просто признание за усилен труд, а и голяма отговорност. Паричната и стойност е висока и аз ще я използвам за по-нататъшното си образование и усъвършенстване”, каза курсант старшина Борислав Тодоров при приемането на приза .
„Изказвам своята благодарност към община Велико Търново, че продължава тази традиция за връчването на Академичната награда. Така общината доказва, че оценява по достойнство значението на образованието, защото то е стратегически въпрос. Знаменателно е, че наградата се връчва именно на този ден, когато отдаваме почит на хората, дали живота си за България. Така показваме, че националната сигурност е сред стълбовете на държавността. Бог да пази България и България да пребъде”, изтъкна началникът на НВУ „Васил Левски” бриг.ген. Пламен Богданов.

Тазгодишният и носител Борислав Тодоров е родом от Русе и завършва обучението си в НВУ по военна специализация „Сигнално разузнаване и електронна война” и по гражданската специалност „Национална и регионална сигурност”. Средният успех от дипломата му е 5,79, а успехът от държавните изпити по гражданската специалност – 6,00.
Петокурсникът в НВУ „Васил Левски” владее руски и английски език. През миналата година е бил ментор на чуждестранни студенти по програма „Еразъм+”. Борислав Тодоров е участвал в редица научни конференции на национално и международно ниво.

Наградата „3-ти март” се връчва ежегодно на националния празник във Велико Търново, а левовата и равностойност е в размер на 6000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.