Куртоа готов за гнева на „Атлетико“

Тибо Куртоа, стражът на „Реал“ (Мадрид), е наясно, че го очакват тежки 90 минути срещу бившия му тим „Атлетико“ в голямото дерби от Ла Лига. Вторият и третият във временното класиране излизат един срещу друг на стадион „Уанда Метрополитано“. Опитният вратар спечели с „дюшекчиите“ Ла Лига, Лига Европа, купата на Краля и Суперкупата на страната преди да премине в „Челси“ през 2014 година. Това ще бъде първо негово гостуване в дома на „Атлетико“ след трансфера му в големия градски съперник през лятото на 2018 г.

„Такива неща се случват във футбола, дерби е, а тези в Мадрид винаги са горещи – обясни Куртоа. - Ще ме освиркват, очаквам всичко, но това е част от играта. Аз винаги ще ги уважавам. Познавам добре „Атлетико“, все още има много играчи от отбора, в който играх аз, а също и треньорът и помощниците му.“

От другата страна на барикадата пък ще бъде Алваро Мората. Бившият нападател на „Реал“ се присъедини към „червено-белите“ през зимата и ще се опита да се докаже на „белия балет“, където така и не бе оценен по време на двата си престоя на „Сантяго Бернабеу“.

В навечерието на двубоя пък излезе любопитна информация, според която Диего Симеоне, наставникът на домакините, е най-скъпоплатеният треньор в първенствата от топ 5 на Европа. Аржентинецът прибира по 3.3 млн. евро на месец, съобщава „Екип“. Втори, но далеч зад него, е Пеп Гуардиола от „Манчестър Сити“ - 1.9 млн. евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят