Куршуми в гърдите заради целувка

На 15 април 2015 г. овчарят Юмер застреля с ловна пушка и със сачми за глигани 43-годишната си съпруга Сейдегюл.

Овчар, подозирал жена си в изневяра, я гръмнал с патрони за глигани в хисарско село

Дванадесет години и осем месеца в Пловдивския затвор при първоначален строг режим ще лежи 57-годишният ревнивец Юмер Рустем Юмер, който на 15 април 2015 г. застреля с ловна пушка и със сачми за глигани 43-годишната си съпруга Сейдегюл. Кървавата драма се разигра край овчарника на животновъда Васил Илиев, с когото убиецът твърди, че видял жена си да се целува в землището на с. Мало Крушево (община Хисаря).

Окръжният прокурор Тодор Павлов поиска доживотна присъда, или поне 20 г. лишаване от свобода с мотива, че убийството било планирано и добре подготвено.

Адвокатите на подсъдимия контрираха, че Юмер бил заслепен от ревност към жена си, която лудо и страстно обичал, и поискаха присъда от 8 години. Като довод защитата изтъкна факта, че мъжът не искал повече да живее без любимата си и именно затова направил опит да се самоубие, но по чудо оцелял, след като се прострелял 2 пъти с пушката си.

Ревнивецът убиец се отърва с по-леко наказание, след като присъдата от 19 г. бе редуцирана заради пълните му самопризнания.

Юмер и Сейдегюл имали дългогодишен брак и двама сина, но по-възрастният мъж болезнено ревнувал хубавата си жена и често я подозирал, че му изневерява. Последният подобен случай се оказал и фатален за съпругата, известна и с българското име Роза.

Юмер се усъмнил, че благоверната му има любовна връзка с мъж от фермата, където работели. Подозренията му паднали върху собственика Васил Илиев. Свидетелите твърдят, че са чули Юмер да се заканва на жена си - ако ми изневериш, ще ви избия.

Заради постоянните семейни скандали в началото на 2015 г. съпрузите дори се разделили - Сейдегюл поела към Силистра, откъдето е родом, а Юмер заминал за пазарджишкото село Цар Асен. Месец по-късно той се обадил на жена си и поискал тя да се върне при него, като я заплашил, че иначе ще се обеси, защото бил изпаднал в депресия.

Юмер често се обаждал и в овчарника в Мало Крушево, за да пита дали Сейдегюл се е върнала. Между 1 и 5 април 2015 г. разбрал, че жена му е започнала работа там и живее при майката на работодателя си Васил Илиев. Десетина дни по-късно, на 15 април, Юмер помолил свой познат да го закара до Мало Крушево под предлог, че иска да занесе пари на жена си. Предварително обаче заредил ловната си пушка, взел и 30-ина патрона за едър дивеч и бинокъл. С него започнал да следи жена си, скрит в храсталаците край фермата. Собственикът й Васил Илиев го забелязал и позвънил на Сейдегюл по телефона да й каже, че мъжът й я дебне. "Той вече ме намери!", отговорила жената и прекъснала връзката.

Васил бил далеч, но успял да види, как Юмер сваля жена си на земята с ритник в корема, а след това опира дулото на пушката в гърдите й. Докато звънял на тел. 112, се чули два изстрела. След това видял как Юмер насочва дулото на пушката към себе си и отново стреля. Когато линейката пристигнала, Юмер още бил в съзнание, но жена му била издъхнала, пронизана с два изстрела в корема и гърдите.

 

Юмер: "Видях я с друг, затова я убих!"

Овчарят Юмер Рустем Юмер направил комплимент на жена си колко красива е станала миг преди да натисне спусъка, разказа самият той по време на процеса. "Казах й, че е станала много красива, като си е боядисала черна косата. А тя ми отговори: "Значи няма да ме убиваш?!" Носех пушката на рамо, нямах намерение, но изведнъж ми причерня... А патроните ги бях избрал за лисицата, която беше прокопала дупка в овчарника. Много съжалявам за станалото, кошмар. Не исках да я убия. Тя да беше останала жива, аз да бях умрял. Не исках да я убивам, но тогава не бях на себе си. Видях я да се целуват със собственика на овчарника Васил. Бях много зле, в депресия. Много съжалявам за станалото!", заяви Юмер, но сълзите му не трогнаха съдиите.

Според съпруга любовта между красивата му жена и фермера работодател Васил Илиев пламнала малко преди Коледа на 2014 г.

Свидетелите по делото не знаеха да е имало интимна връзка, според един от тях тя била само в мозъка на Юмер. Според съдебно-психиатричната експертиза Юмер бил избухлив, импулсивен и лесно поддаващ се на афект. В хода на досъдебното производство дори твърдял, че само искал да сплаши жена си, а не да я убива.

 

Синовете отказаха кръвнина от баща си

Двамата сина на Сейдегюл Юмер отказаха да искат кръвнина от своя баща Юмер Рустем Юмер за жестокото убийство на майка си, което разтърси цяла България в средата на април 2015 г. Още в началото на процеса в Пловдивския окръжен съд 27-годишният Митхат и 22-годишният Рейхан обявиха, че се отказват да предявят граждански иск и да бъдат конституирани като частни обвинители.

Двамата братя не пропуснаха нито едно заседание от делото в Съдебната палата в града под тепетата, защото искаха да чуят лично цялата истина за отношенията между родителите си, а не само версията на бащата. Няколко седмици преди да застреля майка им той направил опит да се обеси в обора на фамилната им къща, но единият от синовете го видял с въжето в ръце и му попречил да стори замисленото. След екзекуцията на Сейдегюл Юмер направил нов опит да се самоубие с 2 изстрела в гърдите, като бил засегнат и белият му дроб.

 

 

Коментари

Задължително поле