Лавров: Русия не се меси във вътрешните въпроси на други държави

Сергей Лавров

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви по време на първата си среща с новия държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън, че Русия не се намесва във вътрешните въпроси на другите държави.

Новият държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън се срещна за първи път с руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Организаторите от американска страна на срещата в Бон, Германия, не позволиха на Тилърсън да завърши встъпителното си изявление, отбелязва ТАСС.

"Благодаря ви, господин Лавров, на мен също ми е приятно да ви видя", успя да каже държавният секретар на САЩ преди да бъде прекъснат.

След това организаторите на срещата от американска страна помолиха журналистите да напуснат. Репортер от Асошиейтед прес обаче успя да зададе въпрос. Той попита Лавров дали в Русия са обезпокоени от политическите сътресения във Вашингтон.

Руският външен министър отговори лаконично, че страната му не се меси във вътрешните работи на други държави. Лавров посочи, че с Тилърсън имат да обсъдят цял куп въпроси, и изрази надежда двамата да установят параметрите на съвместната си работа в бъдеще.

Първата среща между новия държавен секретар на САЩ и министъра на външните работи на Русия се провежда в кулоарите на срещата на външните министри на страните от Г-20 в Бон.

Коментари

Задължително поле