Лавров: САЩ бяха уведомени за действията на руските военни във Венецуела

САЩ бяха уведомени за действията на руските военни във Венецуела, заяви руският външен министър в интервю, публикувано на страницата на руското външно министерство, цитирано от TACC.

"Министерството на външните работи на Руската федерация вече направи съответен коментар", заяви руският външен министър, коментирайки изявленията на Вашингтон относно пристигането на руските военни във Венецуела. - Отговорихме на телефонния разговор, който държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео ми направи с приблизително същия, но по-учтив тон. Обяснихме какво прави военният ни персонал във Венецуела, предоставяйки оборудването, което доставихме в съответствие с междуправителствено споразумение на абсолютно легитимна и правна основа, ратифициран от парламента на Венецуела и е напълно в съответствие с конституцията на Венецуела. "

Лавров добави, че не възнамерява да коментира формата, в която беше отправен призив към Русия да изтегли военните от Венецуела. "Не обсъждам маниерите. Сега е моментът за такива нови подходи, особено в американската политика, стъпки и изявления", заключава той. - Оставям на всеки да го прецени лично.

Агенцията припомня, че САЩ предупредиха Русия да изведе руските военни от Венецуела.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка