Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 22 ноември 2019

Дневен хороскоп на Алена за петък, 22.11.2019

На 22 ноември 2019 да почерпят

Защо говорим и ходим насън

Нетаняху отрече обвиненията в корупция Израелският премиер заяви, че делото срещу него е равносилно на преврат

Търговската война на САЩ с Китай е пред въоръжен конфликт Това смята бившият държавен секретар Хенри Кисинджър

Сърбия и Русия в шпионска афера (обзор) Представител на Белград замеси и България

България поиска сътрудничество с всички европейски държави във връзка с борбата с трафика на културни ценности

„Грами”-тата прекалиха с политкоректността Номиниран е първият чернокож гей с №1 песен в САЩ

Отвлякоха инвалид без крака, за да проси в Европа Интерпол издирва Мариус Петков

Близо 5000 души са загинали заради морбили в Конго

17 години затвор за Черната вдовица от Бургас (обзор)

Отрова за мишки убила Стефан (обзор) Майката: Не приемам твърденията, на трите ми деца нямаше нищо

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 22 ноември 2019

Майки на деца с увреждания на протест срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

Лактима Балкан и млякото: иновации за запазване на традициите

Знаем, че млякото и млечните продукти имат много богата история по нашите земи. Но може би не всички знаем, че най-добрите иновации в бранша са тези, които допускат най-малка преработка, така че хранителните им свойства да се запазят максимално добре. И не е вярно, че нашите героични прадеди са консумирали по-добро мляко от нашите деца сега. Ние сме много по-привилегировани в това.

Точно това осигуряват технологиите, които се използват в Лактима Балкан. Компанията инвестира в машини и оборудване, благодарение на които преработката на любимия на много семейства продукт е минимална и вкусовите качества остават най-запазени. Затова в Лактима има строг контрол не само при неговия прием, но и по време на преработка и опаковане. Това се случва благодарение на перфектно работещата четиристепенна система за качество и контрол, която обхваща целия път на млякото от суровината до готовата продукция и реализацията на пазара. Всичко това съчетано с безупречна хигиена в целия процес, популярна в града като „хигиена на фарма ниво“.

И това е малка част от историята. И малка част от запазването на традициите, които от векове насам формират нашата горда идентичност. Българите имаме национално богатство за здраве и дълголетие – това е млечнокиселата бактерия Lactobacillus Bulgaricus, която е в основата на българското кисело мляко и го прави полезно и пълноценно. Наше родолюбиво задължение е да го запазим и да го предадем на следващите поколения, както са правили поколенията преди нас.

Точно това прави Лактима Балкан от 1957 г. насам. Един от пионерите на автоматизираното производство на прясно и кисело мляко в страната ни, компанията сега въвежда иновации, за да запази максимално добре традициите в прясното ни и киселото мляко.

 Спортен дух в град на победители

Един град на победители какъвто е Велико Търново, има нужда от висок спортен дух. В това всички ние имаме верен съюзник – млякото и млечните продукти на Лактима Балкан, перфектни за всички любители и професионални  спортисти.

Защо? Защото млечните напитки, произвеждани от Лактима Балкан, са идеални за освежаване и хидратация на тялото след активен спорт. Айрянът със сол възстановява минералния баланс в тялото след тренировка. А българското кисело мляко е естествен пробиотик, който подобрява вътрешно микробния баланс и укрепва имунната система. То забавя стареенето и има доказано благотворно действие в борбата с редица болести.

Лактима Балкан повишава спортния дух в града на победители и по един друг много полезен начин – подкрепа на спортни мероприятия и инициативи в града. Сред спортните клубове и спортистите, които компанията активно подкрепя, са ФК „Болярчета- Велико Търново“, ФК „Лозен – Сухиндол“, ФК „Етър 1924 – Велико Търново“, ФК „Локомотив- Горна Оряховица“, ОФК „Мъглиж“ и таекуониста Йордан Колев. Особено внимание Лактима Балкан отделя на спортната подготовка и създаването на условия за спорт при децата. В крайна сметка, те са бъдещите победители, тези, които тепърва ще прославят града.

5 съвета как да познаем доброто мляко

Лактима БалканКиселото и прясното мляко продължават да бъдат традиционни продукти на нашата трапеза. И тъй като българите, които желаят най-доброто за семейството си, са много, ето пет съвета от Лактима Балкан как се разпознават добрите продукти от тази категория.

  1. Киселото мляко не е задължително да вкисва бързо. Вкисването е процес, който  може да се регулира както от закваската, така и от хигиената. Ако киселото мляко вкисне до няколко дни, най-вероятно няма добър контрол на хигиенните условия.
  1. Пуска суроватка. Истинското кисело мляко трябва да пусне суроватка една минута след като се отвори и загребе с лъжица
  1. Има приемлив срок на годност. При прясното и киселото мляко с модерните методи на преработка, нормалният срок на годност е около 1 месец. Ако видите на опаковката дата след три месеца, замислете се – това е друга технология.
  1. Идва от доказан производител. Ако се продава навън и е в пластмасова бутилка от безалкохолно, значи най-вероятно хигиенните изисквания не са спазени.
  1. Сухото мляко не е консервант. То се добива и от висококачествено пълномаслено прясно мляко, от което се отнема водното съдържание. Сухото мляко се слага, за да подобри консистенцията и не е вредно.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.