Лалова пак отсрами атлетиката

Ивет Лалова постигна най-доброто българско класиране на световното първенство по лека атлетика в Доха (Катар) до момента. 35-годишната спринтьорка стана първата ни представителка, попаднала в топ 8 на някоя от дисциплините, след като влезе във финала на 200 метра.

Лалова извади късмет, че олимпийската шампионка Илейн Томпсън (Ямайка), която трябваше да бяга до нея, се отказа от участие след провала си на 100 метра. Българката проведе стабилно бягане в полуфинала и запази скоростта си до финала, но финишира трета на 2 стотни зад Британи Браун (САЩ) и на една зад Тайния Гейдър (Бахами). Все пак времето й – 22,58 секунди, се оказа достатъчно да попадне във финала със 7-и резултат.

След бягането Ивет получи поздравления лично от президента на Световната атлетика лорд Себастиан Коу, с когото се срещат отново в рамките на месец, когато британецът я награди за титлите на 100 и 200 м на Балканиадата в Правец. Това е трети финал за топ атлетката ни на световно след Дегу 2011 на 100 м и Пекин 2015 на 200 м. И в двата случая Лалова завърши 7-а. Късно снощи бе битката за медалите, като българката бе най-възрастната участничка – единствената над 30 г., докато останалите атлетки бяха от 22 до 27-годишни.

Коментари

Задължително поле