Лалова с рекорд и квота за ЧРД

Ивет Лалова си поднесе ценен подарък за рождения ден, като спечели бягането на 200 метра на турнира Гран при в Осака, а с това си осигури и квота за пета поредна олимпиада. На 18 май лекоатлетката навърши 35 години, а на следващия ден бе най-бърза в спринта с 22,55 секунди, което е и рекорд на турнира. Резултатът на българката е пети в световната ранглиста за сезона. Лидерка е европейската шампионка Дина Ашър-Смит (Великобритания) с 22,26 сек, поставен през месец май.

След Ивет завърши американката Кира Джеферсън с 23,00 секунди, а трета се нареди Олга Сафронова (Казахстан) – 23,08 сек.

„Моят сезон започна с прекрасен резултат – коментира Ивет от Осака. - Не знам какво повече можеше да искам...Благодаря ви за подкрепата.“

На същия турнир Тихомир Иванов завърши трети в скока на височина с 2,20 метра. Българинът бе изпреварен само от представителите на домакините - Наото Тобе с 2,27 метра и Такаши Ето с 2,24 метра.

А световният шампион на 100 метра Джъстин Гатлин (САЩ) ликува в късия спринт, като фиксира 10,00 секунди. На 200 метра победата също бе за американец – Майкъл Норман с 19,84 секунди.

Коментари

Задължително поле