Лалова ще бяга само 200 м в Доха, но в Правец и в двете дисциплини

Ивет Лалова обяви, че най-вероятно ще откаже бягането на 100 метра, и ще се концентрира върху 200 м на световното в Доха през септември. „Късият спринт е ден преди дългия – поясни тя. - Тогава са полуфиналите и финалът, и ако има допинг контрол, най-рано до 1-2 часа след полунощ ще приключи всичко. А на следващия ден са 200-та метра, които са толкова популярни сега и мисля да се концентрирам изцяло върху тази дисциплина. И дано да бягам финал.“

Все пак Ивет ще стартира на двете дистанции на Балканидата в Правец (2-3 септември).

„Да бягам в България е най-прекрасното нещо – продължи спринтьорката. - Получавам толкова обич и заряд, че правя и най-хубавите си бягания.“

На родна земя тя има две слизания под 11 секунди - националния рекорд на 100 м от 10,77 сек в Пловдив през 2004-а и 10,96 сек от Балканиадата в Сливен през 2011 г.

В надпреварата ще стартират над 400 състезатели от 19 страни, като все още под въпрос е Сан Марино. Страната ни ще бъде представена с най-добрите си атлети – Тихомир Иванов, който вече се класира за финала на Диамантената лига в скок на височина, еврошампионката на закрито Радослава Мавродиева (гюле), както и спортист №1 на България за 2015-а Габриела Петрова (троен скок).

Гост на първенството ще бъде президентът на световната атлетика Себастиан Коул, който през септември ще бъде утвърден на поста за втори мандат от общото събрание. Форумът е в навечерието на мондиала в Доха. Сред гостите на балканидата ще е и шефът на европейската федерация Свен Арне Хансен (Норвегия).

Входът за зрителите е свободен.

Коментари

Задължително поле