"Левски" бил на автопилот с Роси

Отборът на „Левски“ бил на автопилот в последната година. Такова мнение сподели освободеният румънец Нелуц Рошу. Той беше поредният играч, който нападна изгоненият от „Герена“ италиански треньор Делио Роси. Халфът заяви, че наставникът бил изключително слаб в професията си и резултатите го доказали.

„Истината е, че той не харесваше моя стил, не оценяваше качествата ми – каза Рошу. - Имахме добър отбор в „Левски“, но нямахме треньор. Това е истината! Делио Роси има добра автобиография, защото е бил треньор на „Лацио“, „Сампдория“, „Дженоа“, много италиански отбори, но бе слаб! Той не знаеше нищо, бе старомоден, не правеше правилните тренировки. Никой не го харесваше.“

Преди Рошу още двама футболисти, които вече не са част от "Левски" критикуваха начина на работа на Роси.

"Той има много, много, много остарели методи, от които отказва да спре да прилага - каза Афонсо Фигейредо, който игра на "Герена" под наем от "Рен". - "Левски" заслужава повече от него."

Продаденият в Китай нападател Жуниор Мапуку също оплю Роси.

"Не е на нивото на този клуб - каза голаджията след трансфера си през зимата. - Методите му са твърде остарели".

Не веднъж играчите на "Левски" са се оплаквали пред ръководството от работата на Роси. Играчите обвиняваха именно италианеца за постоянните травми, които получаваха от тежки тренировки. Роси обаче категорично отказвал да промени начина си на работа, но за щастие на футболистите треньорът бе уволнен.

Снимка ТРУД

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ