„Левски Лукойл“ и „Балкан“ пред евросблъсък

Баскетболният шампион „Левски Лукойл“ и подгласникът му „Балкан“ може да продължат съперничеството си на европейската сцена. Двата тима преодоляха груповата фаза на ФИБА Къп и може да се срещнат в следващия етап на турнира.

Сините“ спечелиха безапелационно група „G“, след като взеха пета победа в пет мача – този път като гост на финландския „Катая“ - 102:95. По 21 точки вкараха Деян Иванов и Христо Захариев, а Патрик Рембърт добави 19 т., а за домакините с 20 т. се отличи Винсънт Симпсън. Така гостуването на гръцкия „Арис“ вече е без значение за родния първенец.

Балкан“ пък прескочи първата фаза за пръв път в историята си, след като загуби със 73:84 гостуването си на беларуския „Цмоки“ (Минск), а кипърският АЕК (Ларнака) победи с 63:62 белгийския „Белфиус Монс Ено“.

Имахме две цели – да спечелим мача или да загубим с по-малко от 14 точки, което почти на сто процента ни гарантира класирането в следващия етап – обяви треньорът на „зелените“ Небойша Видич. - Затова съм доволен от резултата.“

Ако тимът от Ботевград спечели последното си гостуване в Белгия, ще оглави класирането и ще попадне в група „J”, където вече е „Левски Лукойл“.

Рилски спортист“, който вече се прости с шансовете си за прогрес в турнира, пък претърпя още една загуба в група „F“ - 83:104 от лидера „Алба Фехервар“ (Унгария).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт