"Левски" с най-изразителната победа у дома в Европа от 2010 г.

"Левски" най-накрая постигна убедителна победа в Европа. "Сините" надвиха черногорския "Сутиеска" с 3:1 в София в първи двубой от 1 предварителен кръг на Лига Европа. Това е и най-изразителният успех на тима в евротурнирите от 2010 година насам. За последно 26-кратните шампиони си го изкараха на шведския "Калмар" с 5:2 на път към груповата фаза, когато начело на отбора бе Ясен Петров.

В герой за "сините" се превърна новото попълнение Жуниор Мапуку, реализирал 2 от попаденията. Нападателят бе точен още в 13-ата секунда, а в 21-ата удвои преднината за своя тим. В самия край на първата част Роман Прохазка с топовен изстрел от фаул матира стража на гостите за 3:0.

Пропукването на "Левски" дойде през втората част, когато отборът на Николай Митов вместо да довърши противника, инкасира гол, дело на Маркович.

Дебют за тима от "Герена" пък записаха редица футболисти, сред които Милош Цветкович, Васил Панайотов, Сержиу Буш и героят Мапуку. А повторен такъв направиха Иван Горанов, Георги Ангелов и Антонио Вутов.

Въпреки наказанието на домакините и затворения сектор "Б" на стадион "Георги Аспарухов" пък присъстваха около и над 10 000 души.

“Започнахме мача много добре и вкарахме още в първата минута - обясни Митов след мача. - Имахме доста положения. През втората част получихме неприятен гол. Отиваме в Черна гора да победим. Доволен съм от отбора и вече мислим за втория мач. Хич няма да ни е лесно. Надявах се да вкараме ранен гол, но не съм очаквал още в първата минута. Накрая имаше умора, но имаме още една седмица до реванша, за да се подготвим. Казах на момчетата, че нашата публика иска да се раздават на терена. След това да вкараме и чисто футболните компоненти. Левски ще има още нови попълнения, но не искам да коментирам, ще видите”, заяви Митов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ