„Левски“ №1 на Балканите

„Левски“ е №1 на Балканския полуостров по спечелени точки. Това показва статистиката от началото на сезона. „Синият“ отбор е и единственият в България, който няма загуба в първенството, но и от малкото с подобни показатели на Балканите.

Наша справка показа, че воденият от Славиша Стоянович тим има дори по-добри показатели от бившия му „Цървена звезда“. А само преди дни сръбският тим влезе за първи път в групите на Шампионската лига. „Звездашите“ също имат като „Левски“ 6 победи и нито една загуба в шампионата. Спечелените точки са 18 или с една по-малко от тези на „сините“. Грандът от Белград обаче има отложен мач, който е гостуване срещу „Напредак“.

Румънското първенство е другото на Балканите, в което са се изиграли 7 кръга, така както у нас и в Сърбия. „Астра“ е единственият останал непобеден тим, но само с едва 11 спечелени точки.

28-1-tbl1

Следват хърватските „Динамо“ (Загреб) и „Риека“. Те също не познават вкуса на поражението, но в шампионата им са минали 6 кръга. Толкова бяха изиграни и в Черна гора. Там впечатляващ показател има ОФК „Титоград“, записал 4 победи и 2 ремита.

Статистиката е поредното доказателство за отличната работа на словенският специалист Славиша Стоянович на „Герена“. За месец в „Левски“ той записа 5 поредни победи и отборът окупира върха. Най-големият успех обаче не e временното първо място в класирането, а обединението, което се забелязва в „сините“ редици. За първи път от доста време ръководство, фенове и легенди са един зад друг. Играта на отбора пък вече вълнува в сравнение с тази, която бе демонстрирана при предишния треньор Делио Роси.

Един от най-категоричните показатели за случващите се положителни неща на „Герена“ са цифрите срещу графата „зрители“.

28-1-tbl2

„Левски“ няма конкуренция и по интерес сред феновете у нас. Отборът е с най-добрата посещаемост като домакин. Общо 13 050 зрители са гледали трите срещи на стадион „Георги Аспарухов“ от началото на сезона. Това прави средно по 4 350 привърженици на среща. Втори по този показател е пловдивският „Ботев“ с 11 500 зрители в домакинствата – общо четири.

Най-много публика във всички мачовете е събирал отново „Левски“. Отборът на народа, както „сините“ запалянковци го наричат, е наблюдаван в седемте срещи до момента от общо 29 580 души. Това е с 8 270 повече публика от вторият по този показател „Берое“.

ЦСКА има 4 домакинства от началото на първенството, които са били гледани от 8 830 души. Но „червените“ впечатлиха с над 25 000 свои почитатели по трибуните в евросблъска с „Копенхаген“ на националния стадион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ