Легендарният Красимир Балъков: Няма по-високо от националния тим

„Националният отбор на България е най-високото ниво!“. Това бяха първите думи на Красимир Балъков като селекционер на „лъвовете“. Магическият халф дебютно поема този пост. Бала сменя Петър Хубчев, който подаде оставка – вероятно за да поеме „Левски“.

„Преди два-три месеца името ми беше лансирано в медиите, но тогава нямаше нищо вярно – каза Балъков. - Благодаря за оракулските способности на журналистите. Благодаря на президента на БФС Борислав Михайлов за доверието, което ми гласува. Няма нищо по-голямо от това да си селекционер на България. Стъпвам на добрата основа, оставена от Петър Хубчев. Не сме магьосници, знаете българската реалност. Но ще направим всичко възможно да се класираме на европейско първенство. Идват и нови квалификации, на които трябва да се класираме.“

В екипа на Балъков влизат помощниците му от „Етър“ Станислав Генчев, Йончо Арсов и треньорът на вратарите Калоян Чакъров. Ще има и нова позиция в щаба на „лъвовете“ - анализатор, която ще заеме Иван Славов, определен като изключително важна част от екипа.

„Не съм се колебал и нито минута да приема предизвикателството – продължи Бала. - Срокът на договора ми е до ноември 2021 година. Имаше формалности, които уточнявахме с президента на БФС. Нормално е новият треньор да има нови виждания. Първата изненада е, че ще извикам 28 футболисти. Има проблеми с някои от опитните. Това е причината да взема повече играчи. Сега приоритетът е да се подготвим за евроквалификациите с Чехия и Косово. Разбира се, щеше да е по-лесно за мен, ако бях започнал на поста от началото на цикъла, но няма да гледам назад. От страна на „Етър“ няма никакви проблеми. Говорил съм с ръководството. Ще завърша спокойно сезона и надявам се да е с успех. При мен няма да има изключване на футболисти – нито стари, нито млади. Няма значение дали са българи или чужденци с български паспорти.“

Балъков беше представен с фланелка №20. С този номер той стана част от идеалния отбор на Мондиал 94. А първата му мисия с националите е за класиране на България за Евро 2020. Първият му лагер с националите ще е 13 дни – от 29 май до 10 юни, когато нашите домакинстват на Косово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ