Легенда се застъпи за Джокович: Нападат го, защото е най-добрият

Сръбският тенисист Новак Джокович достигна четвъртфиналите на Уимбълдън, където негов съперник ще бъде Алекс де Минор от Австралия, но осминафиналите на този турнир бяха белязани от дуел между сърбина и публиката на Централния корт.

Новак Джокович не остана доволен от поведението на привържениците и имаше какво да им каже.

Той ги поздрави в края на мача по специален начин.

- Е, на всички фенове, които имат уважение, благодаря, че останаха, поздравявам ги от сърце. А на всички, които предпочетоха да не покажат уважението си, пожелавам лека нощ. Добър вечер, добър вечер. Много добра вечер! Не, не, не приемам това. Знам, че поддържаха Руне, но това е същото като "уууу". Хубаво е, хубаво е, фокусирам се върху хората, които идват тук, които обичат тениса и оценяват играчите, усилията. Играл съм при много по-трудни обстоятелства, не можете да ме бутнете - каза Джокович на доброжелателите си.

В негова защита се застъпи Джон Макенроу, легендарният бивш тенисист.

- Бих казал браво. Той се бори с това през цялата си кариера, да, той се храни с негативна енергия, аз го правех, но го мразех. Хората крещят срещу теб, надяват се да загубиш само защото си най-добрият, затова той тръгна срещу тях. Той е като Дарт Вейдър, имаме Рафа Надал и Роджър Федерер от световна класа, кой може да се бори с тях? Никой, освен Джокович, който дойде и спря купона - каза Макенроу.

След това той погледна назад към операцията на сърбина.

- Ето един човек, който претърпя операция преди месец, имаше 10-20 процента шанс да играе, смяташе, че може да играе и може да помогне на този турнир, защо не получавам малко любов. Трябва да уважавате величието, когато го видите. Лесно е сега да си "пътник", да зарежеш всичко, така правеха другите в края на кариерата си. Но той се бори с това от 15 години, уважавам смелостта да го кажа. Сега ще има още повече хора да опонират, не го заслужава, имаме нужда от него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт