Легионерът от Орешник излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Иван Пачелиев, легионерът от Орешник. Снимка: БТВ

Съдът пусна срещу 5000 лева гаранция бившия легионер от тополовградското село Орешник, който преди месец стреля по полицаи и се барикадира в дома си.

Защитникът му обяви, че Иван Пачелиев е поискал защита от руското посолство, съобщи БТВ.

Стотици познати на бившия легионер Иван Пачелиев, заедно с кмета на община Тополовград, протестираха пред съда в негова защита. "Никога до момента, не сме видели нищо лошо да е сътворил и направил", каза кметът Божин Божинов.

Пачелиев ще отговаря тепърва по обвинение за съпротива на длъжностни лица и държане на боеприпаси. Според Христо Джонджоров от районна прокуратура в Тополовград заяви, че от приложеното по делото има основание да смята, че Пачелиев е опасен.

Бившият боец от Френския чуждестранен легион влезе в полезрението на службите преди месец, след като потърсил контакт и изпратил скица на синагогата на Израелското посолство, последвано от посещение от ГДБОП в дома му. Той стреля по тях, а 24 часа по-късно бе арестуван от спецчастите.

Прокуратурата ще протестира свободата на Иван Пачелиев, а хората, които днес протестираха в негова защита започват да събират пари за гаранцията му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право