Ледената пързалка в Търговище отвори при строги противоепидемични мерки

Ледената пързалка в Търговище отвори за посетители дни преди Коледа след съгласуване със здравните власти и създаване на организация за спазване на противоепидемичните мерки.

Съоръжението е с площ от 450 кв м. и е разположено зад Центъра за младежки дейности и инициативи.

Пързалката ще функционира при строги противоепидемичните мерки, уверяват от общинската управа в Търговище. На терена е създадена нужната организация,  поставени са указателни табели с правилата за ползване, за да се осигури повече безопасност. Осигурени са и дезинфектанти.

Пързалката ще работи от 10 до 22 часа всеки ден. Влизането ще се осъществява на сесии, с продължителност от 1 час. На всяка ще бъдат допускани не повече от 30 души. Желаещите могат да запазват час и предварително, допълват от местната управа.

На сайта на Общината и на място са публикувани цените за ползване, за кънките и тренажорите.

И тази година пързалката се стопанисва от Общинските предприятия „Флора“ и „Социални и охранителни дейности“. Служителите на предприятията следят и за спазването на мерките.

От местната администрация в Търговище призовават всички посетители на пързалката да проявят отговорност към собственото си здраве и това на околните, като спазват противоепидемичните мерки.

Предвижда се съоръжението да функционира до края на месец февруари 2021 г.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони