Бивш шеф на IT отдела в СГС: Всички програмисти имат достъп до файловете на съдията

Нова израелска технология може да ускори диагностицирането на COVID-19

Фейсбук започва да следи абонатите си заради коронавируса

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

Лекари в Ухан работят в страх

Не им стигат защитните средства

Недостатъчно маски, многократно използвани гащеризони… Поради липса на адекватна защита болничният персонал в Ухан, китайския град в епицентъра на епидемията, работи, оставен на милостта на заразата от коронавируса.

Смъртта на заразения доктор Ли Вънлян, който беше порицан, че е бил сред първите, които биха тревога, илюстрира трудните условия на работа на лекарите на първа линия.

Особено тревожен е недостигът на медицински консумативи. Защото Ухан, където коронавирусът се появи през декември, обявява най-тежката статистика за загубен човешки живот: 74% от 1100 смъртни случаи по света.

„За да се правят икономии от цели гащеризони, колегите ги сменят само веднъж на всеки 6, дори 8 часа“, обяснява лекарка от голяма болница – „През цялото време не могат нито да ядат, нито да пият, нито да отидат до тоалетната“. Някои си слагат и памперси за възрастни през дългите часове, в които полагат грижи, призна комисията по здравеопазване.

От 59 900 гащеризона, нужни всекидневно, лекарите и сестрите в Ухан имат само…18 500, уточни зам.-кметът Ху Ябо. Същото важи и за маските номер 95, които защитават от вируса: необходими са 119 000 дневно, но на разположение са едва 62 200.

Сюй Юан – китайка, която живее в САЩ и е в контакт с бившите си съученици, станали лекари или сестри в болниците Тунцзи и Сехъ, които приемат пациентите в тежко състояние. Известена за сериозността на епидемията, тя казва, че е похарчила 4600 евро, за да купи защитни гащеризони и да ги изпрати на приятелите си.

„Един от тях е принуден да носи един и същ гащеризон по пет дни. Всеки ден го почиства и дезинфекцира. Казва, че може вече да е негоден, но е по-добре от нищо“, уверява тази жена. -„Той ми изпрати видеоклип. Виждаме го в линейка, отишла да докара 8 пациенти. Можете ли да си представите, да сте без подходящ гащеризон, с 8 потенциални източници на вируса около вас?“

В Ухан има около 20 000заразени. Много повече хора са ходили в болниците за консултации.

От БТА (със съкращения)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.