Лекари се борят за живота на родилка, докарана с военен хеликоптер до Варна

Състоянието на жената е критично

Медици от клиниката по анестезиология и интензивно лечение /КАИЛ/ във варненската УМБАЛ "Св. Марина" се борят за живота на 35-годишна родилка.

В сряда късно следобед жената бе докарана там от силистренската болница с един от хеликоптерите "Пантер" на ВМС. За спасителната мисия той бе снабден с реанимационно оборудване, а на борда пътуваше и лекар от Военноморска болница.

За специалния транспорт пред Началника на отбраната настояла директорката на МБАЛ-силистра д-р Даниела Костадинова, след като жената изпаднала в кома. Тя е постъпила в болницата в Силистра няколко дни, след като родила преждевременно четвъртото си дете, съобщиха от УМБАЛ "Св. Марина". Чувствала се зле, била унесена, пожълтяла и имала гърчове. Лекарите й поставили работна диагноза HELLP синдром, мозъчен инфаркт и полиорганна недостатъчност.

"В момента пациентката е в тежко състояние - в дълбока кома, с чернодробна и дихателна недостатъчност. Лечението продължава съгласно работните диагнози и динамичните изменения в състоянието", обясни проф. д-р Вилиян Платиканов, началник на КАИЛ в УМБАЛ "Св. Марина".

Коментари

Задължително поле