Лечков на среща с Черчесов

Йордан Лечков се срещна с актуалния футболен герой на Русия – националния селекционер Станислав Черчесов. Четвъртфиналистът от Мондиал 2018 е близък приятел на мениджъра Мирчо Димитров, който е с най-силни позиции от родните агенти на местния пазар.

Именно той е инициирал срещата на двете звезди.

Лечков, който е и първи вицепрезидент на БФС, е на частна визита в руската столица. Легендарният български халф игра през юни заедно с Христо Сткоичков в Световен отбор в популярния турнир „Купата на легендите“, събрал десетки звезди на най-великата игра, приключили с кариерите си на терена в края на 90-те години и началото на века.

По време на световното първенство руският треньор няколко пъти разговаря по телефона и с Христо Стоичков, който бе командирован за близо 50 дни да отразява мондиала за америганския тв гигант „Унивижън“. Двамата се обръщаха един към друг с „Генерал“ и „Маршал“. На обяда Черчесов разказа за случките си с Камата, който бе капитан на тима на световните звезди през юни. Тогава той получил сериозна подкрепа в труден момент от Стоичков.

Причината – Черчесов стартира мондиала като един от най-мразените руснаци. Предричаха му три загуби в групата от Саудитска Арабия, Уругвай и Египет. А след триумфа на Испания на осминафинала и отпадането с дузпи след това от Хърватия той е със статут на национален герой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ