Петролът поевтиня с още 5% само за ден

На 84 площадки в София учат децата на безопасност на движението Фандъкова: Повдигнахме над 330 и осветихме 200 пешеходни пътеки

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Загубите в системата са над 60% До 2025 г. са осигурени 800 млн. лв. за водния сектор в най-големия град

Отказахме офертата за изтребители Ф-18 Остават Ф-16, “Грипен” и “Еврофайтър”

Патриотите си тръгнаха от МС, без да обявят решение Очаква се утре сутрин Валери Симеонов да направи изявление

До 5000 лв. за далечни роднини

Меган Маркъл – бременна и сияйна на благотворително събитие

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 21 ноември 2018

Груевски във фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Белият дом загуби битка със Си Ен Ен Върна акредитация на журналист

Лекарският съюз иска отпадането на вторичния профилактичен преглед Пациентите масово не се явяват на него и парите оставали неусвоени

Председателят на ВКС е нарушил установения ред на държавното управление

Замесиха „Берое“ в уреден мач

Над 460 км второ и третокласни пътища ще бъдат обновени с пари от ОПРР

Унгария даде убежище на Груевски

Либералите с позиция за патриотите във властта Конгресът в Андора изрази загриженост от участието на „ксенофобска сила“ в управлението

Депутатът от ДПС д-р Джевдет Чакъров бе избран отново за вицепрезидент и член на Бюрото на Либералния интернационал.

„Конгресът на Либералния интернационал изразява сериозна загриженост за новосформираното правителство на г-н Бойко Борисов с „Обединени патриоти“. Коалиция с открито националистична, ксенофобска и антиевропейска сила ще затрудни необходимите демократични и икономически реформи и по-скоро ще доведе до регрес в тези сфери.“ Това е записано в резолюция, приета на заключителната сесия на Конгреса на Либералния интернационал, който се проведе от 18 до 21 май в Андора.

На форума депутатът от ДПС д-р Джевдет Чакъров бе избран отново за вицепрезидент и член на Бюрото на международната организация.

След дискусия с делегатите на генералната асамблея на Либералния интернационал президентът д-р Жули Миновес-Трикел заяви президентската позиция по отношение на последните събития в България (а също и в Тайван и в Чечня).

„Либералният интернационал на среща на генералната си конгресна асамблея се присъединява към позицията на партията си членка Движение за права и свободи (ДПС) и изразява дълбоко притеснение за участието на ксенофобски и екстремистки партии в българското правителство. Неприемливо е премиерът г-н Борисов и неговият вицепремиер от популистката дясна коалиция „Обединени патриоти“ г-н Валери Симеонов да омаловажат отблъскваща снимка с нацистки поздрав на когото и да е, а още по-малко на високопоставен коалиционен политик“, се посочва в позицията.

Либералният интернационал подчертава, че политическата ситуация в България трябва да бъде сериозно наблюдавана за да се избегне изпадането на страната в политическа нестабилност заради провокативна и ксенофобска реторика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.