Вижте брифинга на Радев и Путин в Сочи (ВИДЕО)

Форматът на Първа лига остава, полемиките за него – също

Условна присъда за търговец, крил 130 000 лв. данъци

Таско Ерменков получи Златен скункс

Патриотът Михов от ВМРО: Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско „сборичкване“ между братски народи!

Закопчаха и шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов

Лекарският съюз отхвърли проекта за Национална здравна карта

Най-модерният терминал за сярна киселина за 22 млн. лева официално открит в Бургас 100 кораба всяка година ще увеличат товаропотока на пристанището

Лиляна Павлова: Австрийското председателство продължава работата по българските приоритети

2-годишно дете е нахапано от домашно куче в пловдивското село Крумово

Красимир Живков: Над 34% от територията на България е част от „Натура 2000“

2,3 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в сектор „Води“ по Оперативна програма „Околна среда“

Министър-председателят Бойко Борисов постави казуса „Желяз Андреев“ пред министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ

Най-малко 16 души загинаха при атентат в афганистанския град Кандахар

Петима са задържани при акцията в КАТ-Благоевград Уреждали бързи номера и регистрации на нови коли

Либералите с позиция за патриотите във властта Конгресът в Андора изрази загриженост от участието на „ксенофобска сила“ в управлението

Депутатът от ДПС д-р Джевдет Чакъров бе избран отново за вицепрезидент и член на Бюрото на Либералния интернационал.

„Конгресът на Либералния интернационал изразява сериозна загриженост за новосформираното правителство на г-н Бойко Борисов с „Обединени патриоти“. Коалиция с открито националистична, ксенофобска и антиевропейска сила ще затрудни необходимите демократични и икономически реформи и по-скоро ще доведе до регрес в тези сфери.“ Това е записано в резолюция, приета на заключителната сесия на Конгреса на Либералния интернационал, който се проведе от 18 до 21 май в Андора.

На форума депутатът от ДПС д-р Джевдет Чакъров бе избран отново за вицепрезидент и член на Бюрото на международната организация.

След дискусия с делегатите на генералната асамблея на Либералния интернационал президентът д-р Жули Миновес-Трикел заяви президентската позиция по отношение на последните събития в България (а също и в Тайван и в Чечня).

„Либералният интернационал на среща на генералната си конгресна асамблея се присъединява към позицията на партията си членка Движение за права и свободи (ДПС) и изразява дълбоко притеснение за участието на ксенофобски и екстремистки партии в българското правителство. Неприемливо е премиерът г-н Борисов и неговият вицепремиер от популистката дясна коалиция „Обединени патриоти“ г-н Валери Симеонов да омаловажат отблъскваща снимка с нацистки поздрав на когото и да е, а още по-малко на високопоставен коалиционен политик“, се посочва в позицията.

Либералният интернационал подчертава, че политическата ситуация в България трябва да бъде сериозно наблюдавана за да се избегне изпадането на страната в политическа нестабилност заради провокативна и ксенофобска реторика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.