Либерото на "Марица" (Пд): По-силни са, но ние можем да сме по-хитри

Излизаме срещу най-титулувания отбор в Европа, те са по-силни от нас, но ние можем да бъдем по-хитри – заяви Жана Тодорова, либеро на „Марица“ (Пд). - И се надявам това да бъде разковничето. В някои ситуации ролята на аутсайдера е по-печеливша, излизаш и играеш освободено. Трябва да го покажем. За нас участието в Шампионската лига е празник.

Пловдивчанки играят днес от 18,30 часа срещу най-титулувания отбор в историята „Динамо“ (Москва) в зала „Колодрума“ в Пловдив. Двубоят е от група е Е на престижната волейболна надпревара.

„Динамо“ е ставал 11 пъти европейски клубен шампион и 5 пъти е бил финалист. А през последните 4 сезона е неизменен първенец на страната. Гостенките идват със звездата си Наталия Гончарова. 196-сантиметровата състезателка играе на поста диагонал. Тя е световна и двукратна европейска шампионка с националния тим на Русия. В състава са и две натурализирани чужденки – Лорън Карлини (САЩ), която тази година спечели Шампионската лига с италианския „Игор Горгондзола“ (Новара), както и опитната чехкиня Хелена Хавелкова.

„Ще направим всичко възможно да ги затрудним – каза треньорът на нашите момичета Владимир Орлов. - Защо и да не ги победим?“

на снимката

Наталия Гончарова

Коментари

Задължително поле