"Ливърпул" в Храма на Меси

Храмът на Меси се срути върху главата на Юрген Клоп и „Ливърпул“. Това написа каталунският вестник "Ел Мундо Депортиво" след победата на „Барселона“ с 3:0 в първия полуфинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига. Аржентинецът вкара на два пъти, а веднъж се разписа и Луис Суарес.

Реплика на мениджъра на „Ливърпул“ преди мача на "Камп Ноу" накара цялата каталунска общност да настръхне. В навечерието на битката той обяви, че домът на "блаугранас" не е никакъв храм на футбола, а просто един голям стадион.

Досега „мърсисайдци“ не бяха падали в гостуване в каталунската столица, но в сряда вечер отнесоха здрав пердах. И това отприщи злорадство по адрес на германеца заради изказването му.

"Как е сега? Добре си дошъл в Храма на Меси, хер Клоп", пише с видим сарказъм вестник "Спорт", добавяйки, че Бълхата е разбил мита за непобедимия тим от Англия.

Изданието се подиграва силно на смятания за най-добър защитник в света в момента Върджил ван Дайк, който бе сред слабите на терена. Бранителят пък сам призна, че Меси не може да бъде спрян.

„Никой няма вариант, за да го опази на сто процента - призна бранителят на „Ливърпул“. - Аз просто съм щастлив, че не играя в Испания и не се срещам с него всеки сезон“.

Вторият гол на Меси в мача, отбелязан след феноменално изпълнение на свободен удар от 30 метра, бе под номер 600 с екипа на каталунците във всички състезания. Първият той вкара преди 14 години срещу "Албасете" през 2005-а. Лео може да се похвали и с 26 гола в 33 двубоя срещу английски съперници в Шампионската лига. Никой друг играч няма повече опънати мрежи на тимове от Острова.

Попадението, с което Луис Суарес откри резултата за „Барселона“, бе под номер 500 за каталунския гранд в Шампионската лига. Към днешна дата първи по този показател е „Реал“ с 551 попадения.

Загубата на „Ливърпул“ пък е четвърта в Шампионската лига този сезон. Поражението изравни и антирекорд на клуба за най-тежко в турнира. През октомври 2014-а тимът падна със същия резултат, но от "Реал" (Мадрид). Въз основа на резултатите в европейските мачове, "Барселона" на 94% е финалист в турнира, докато шансът за "Ливърпул" е едва 6%.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят