Лидерите на Германия, Франция и Украйна планират среща следващата седмица

Срещата на лидерите на нормандската тройка (Франция, Германия и Украйна) трябва да се проведе в рамките на една седмица, заяви съветникът на делегацията в Киев в Тристранната контактна група по Донбас Алексей Арестович.

"Ще има Н-3, тоест Франция, Германия и Украйна.  Мисля, че това е въпрос на седмица, плюс-минус", каза Арестович в ефира на телевизионния канал "Украйна 24" и добави, че Киев не очаква нищо специално от срещата на "нормандския формат", предвидена за 14 април.

Арестович коментира и специална среща на ОССЕ, насрочена за събота. "Политиката е позиция. Ако ОССЕ заеме подходяща позиция, за руснаците ще бъде по-трудно да провеждат политиката си в информационната и дипломатическата среда. Те (ОССЕ) трябва да направят оценка на действията на Русия", каза Арестович.

Той също така добави, че Тристранната контактна група (ТКГ) не е предназначена да решава „каквото и да било“. Тристранната контактна група дори не води преговори. ТКГ съществува като спомагателен орган на лидерите на "Нормандската четворка" - каза той и добави, че в рамките на ТКГ се решават "само тактически въпроси", например пенсии, социални помощи.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа