"Лидерството и пътят към успеха" представи пред студенти от Свищов председателят на „Младежки глас”

Лидерството и пътят към успеха представи пред студенти от Свищов председателят на „Младежки глас”

Публична лекция на тема „Лидерството и пътят на младите към успеха” изнесе пред студентите от Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов председателят на Национално сдружение „Младежки глас” Тодор Йосифов. Проявата, организирана от Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, бе част от поредицата събития под надслов „80 години Академия за можещи”.

Тодор Йосифов завършва магистратура по маркетинг през 2006 г. През 2007 г. заедно с други шест млади ентусиасти създават сдружението в Бургас, което към днешна дата наброява над 10 000 члена от цялата страна и е най-голямата неправителствена младежка организация в България. Десет години след дипломирането си Тодор Йосифов застана да води лекция пред младите си колеги от катедра, от която е слушал свои преподаватели и е получил толкова ценни знания.

„За мен това е невероятна чест. Никога не съм вярвал, че ще застана от тази страна на катедрата и то точно тук – в Стопанска академия. Това е много особен и специален момент за мен. Бил съм лектор на много други места, но момента, когато се върнеш там, от където си тръгнал, е много по-сантиментален и носи много по-голям заряд”, сподели с нескрито вълнение гостът.

Той подчерта, че голяма част от уменията, които екипът му прилага в работата с младите хора, са част от знанията и опита, придобити именно по време на обучението им в Свищов. Тези свои емоции Тодор Йосифов свърза и с темата на лекцията, като подчерта, че човек никога не трябва да забравя откъде е тръгнал и винаги трябва да цени всяка една своя стъпка по пътя към успеха.

„Светът се развива динамично и младите хора са основен двигател на този прогрес”, каза още гост-лекторът. Той подчерта, че няма човек сред студентите в залата, който неможе да бъде лидер, стига да поиска, защото лидери има във всеки сектор– образование, бизнес, политика, обществени дейности, спорт.

„Вие сте част от най-елитното учебно заведение в страната и самия факт, че сте тук означава, че Вие се борите за своето бъдеще, а пътят към успеха е борба”, окуражи присъстващите лекторът. По думите му, когато говорим за път кум успеха, е много важно с каква цел тръгваме по този път и никога да не се отказваме. В своята лекция Тодор Йосифов сравни назначения ръководител с лидера като поясни и по какво се различават.

В деня на публичната лекция бе подписан договор за партньорство и сътрудничество между Стопанска академия и „Младежки глас”. Целта на висшето училище и националното сдружение е чрез съвместни дейности да се работи за повишаване на интереса и мотивацията в студентите за професионална реализация и кариерно развитие посредством по-ефективно теоретичното и практическо обучение в съответните образователни програми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони