Ликвидираха 14 локални сметища в Пазарджишко, 10 от тях бяха във Велинград

Четири нерегламентирани сметища на територията на област Пазарджик и замърсявания с отпадъци на други 10 места в Община Велинград са ликвидирани в резултат на контролнатa дейност, дадените и изпълнени предписания от експертите на РИОСВ-Пазарджик.

Почистено е замърсяване с битови и строителни отпадъци на 3 места в Община Панагюрище - входа на село Попинци, край чешма преди село Бъта и по пътя в местността "Свети Никола", както и на крайпътна канавка до хотел "Сенатор" в курорта Цигов чарк, намиращ се на територията на Община Батак.

В периода от 12 май до 2 юни експерти на РИОСВ-Пазарджик извършиха 22 проверки за чистотата на републиканската и общинска пътна мрежа в областта и дадоха 9 предписания за отстраняване на замърсявания.

Не са установени замърсявания на републикански и общински пътища и наличие на нерегламентирани сметища в 7 общини - Брацигово, Белово, Пещера, Лесичово, Ракитово и Стрелча. Предстои последващ контрол за изпълнение на дадените предписанията в общините Пазарджик и Септември.

7 държавни горски и 2 ловни стопанства са уведомили екоинспекцията за предприети действия за опазване и поддръжка на чистотата на териториите от ДГФ (Държавния горски фонд), включително обслужващите пътища, пътни съоръжения, местата за отдих и къмпингуване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони