Лиляна Павлова: Икономическата зона за иновации и развитие ще привлече повече инвеститори в региона

Икономическата зона за иновации и развитие, за която общините Варна, Аксаково, Белослав и Девня вече направиха решителни стъпки, ще даде силен тласък на инвестициите в региона и в частност на пазара на индустриални площи. Това коментира на среща с представители на 12 агенции за недвижими имоти водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова, цитирана от пресцентъра на партията. В дискусията взеха участие и кандидатите за народни представители Даниела Панайотова и Станислав Йорданов.

„Пазарът на недвижими имоти е важен индикатор за икономиката и потенциала за развитие на даден регион”, отчете Павлова. Тя запозна присъстващите с мерките, които ГЕРБ предлага в подкрепа на бизнеса във Варненска област, като постави акцент върху ролята на държавата за обезпечаването на необходимата пътна и ВиК инфраструктура.

„Поемаме ангажимент ускорено да завършим автомагистрала „Хемус”, която има жизнено важно значение за развитието на цяла Северна България, за да се елиминират предпоставките за разделение между Севера и Юга в страната”, изтъкна Павлова. Тя уточни, че ГЕРБ има ясна визия и готовност да даде ход и на изграждането на детелината край Игнатиево, както и на ремонта на крайезерния път, които са важна част от необходимите транспортни връзки в областта. „Поемаме ангажимент и за ремонт на пътя Варна – Златни пясъци”, заяви още водачът на варненската листа на ГЕРБ.

Коментари

Задължително поле