Радев пред Нетаняху: Търговският ни обмен не отговаря на възможностите на нашите икономики (СНИМКИ)

Смъртоносната игра „Син кит“ вдигна на крак ОУ „Климен Охридски“ в Бургас, ученик получил покана

Автобус с 15 пътници се заби във влекач, паркиран край пътя преди Ришкия проход

Прокуратурата поиска постоянен арест за горнооряховец спипан с контрабандни цигари за 300 000 лева 56-годишният Николай Николаев превозвал 800 000 къса от марка,която е забранена за продажба у нас

Цвета Караянчева: Подкрепям инициативата Велико Търново да бъде признат за историческа и духовна столица на България

Столични полицаи задържаха двама дилъри на наркотици

Цацаров за състоянието на пешеходните пътеки в страната: Срамно и фрапиращо! Главният прокурор настоя за санкции и търсене на отговорност

Царевец отново се превръща във Верона на Балканите

Лидерите от ЕС ще порицаят действията на Турция спрямо Гърция и Кипър

Перничанка е дала 2 000 лева и 2 500 евро на телефонни измамници

ЧЕЗ: Няма населени места без електрозахранване 300 екипа са в готовност да реагират при аварии

Апаши задигнаха 50 000 лева от жилище в Търново Парите били скътани в сейф

Състоянието на пребитата студентка е стабилно

Гърция ще изгуби 2 млн. души от населението си до 2030 г.

Македония влиза в НАТО и без споразумение по спора с Гърция

Лиляна Павлова: Независимо кой е на власт, ще настояваме всяка година да се отделят по 1 млрд. лв. за програмата за енергийна ефективност

Снимка: Архив

Независимо кой е на власт, ще настояваме всяка година да се отделят по 1 млрд. лв. за програмата за енергийна ефективност. Това каза на брифинг в НС министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.

„Всички неистини, които изказват тези, които до вчера опонираха на програмата и с манипулации и агресивна антикампания срещу тази програма работиха 2 години, днес изведнъж се оказа, че я подкрепят“, заяви Павлова.

„С този популизъм, който се шири за съжаление провокира само негативна реакция на обществото. Както видяхме подкрепата на гражданите към прогрмата, които участват или искат да се включат е огромна. Ако следим целия интерес в последните 24 часа – хората, приемат, харесват програмата и разбраха, че лъжите и манипулациите са големи и всъщност тя е само с цел и позитиви на българските граждани“, коментира още тя. По думите й до момента програмата е достигнала до половин милион българи, които са разбрали ползите, както и това, че никой няма да им вземе апартаментите. „Програмата е в полза и за малкия и среден бизнес.

Освен социална е и икономическа. Надявам се и ще настояваме, независимо кой е на власт, за приемственост на тази програма, да продължи да съществува и да работи, както и всяка година да се отделят по 1 млрд. лв. за нея, за да може всички сгради в България да бъдат обновени“, обясни Лиляна Павлова, цитирана от “Фокус”.

Волята ни е да увеличим програмата за енергийна ефективност с още 1 млрд. лв. за 2017 г., но трябва да получим подкрепа от НС. Това каза министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. „Още веднъж искам да уточня два много важни факта за Програмата за енергийна ефективност. Програмата беше утвърдена и одобрена с постановление на МС, с което беше създадена тя и беше разработен механизмът за изпълнението й. Мандатът й и финансовия ресурс, първоначално заложен и одобрен е 1 млрд. лв., с опцията да бъде увеличаван така, както е заложено в програмата на правителството на Бойко Борисов“, коментира Павлова.

„В последствие тази програма бе представена и разисквана в НС и получи подкрепата да бъде реализирана в този обхват и обем, включително в размер на 1 млрд. лв. В механизмите на програмата имаме няколко институции. От една страна МРРБ, което издава методически указания и след за изпълнението й, споразумение с МФ по отношение на трансферите, които държавата да изплаща и основна финансираща институция Българска банка за развитие, която сключва договори с общините, които са основен двигател на програмата и възложители на договорите за изпълнение за всяка една сграда поотделно“, поясни тя.

Павлова заяви, че в изпълнение на тези свои ангажименти като министър на регионалното развитие всеки месец получава от областните управители и кметове на общини справка за сключените договори за изпълнение на блоковете по програмата. „В изпълнение на този ангажимент, съгласно получената вчера информация, че финансовото изпълнение, като размер сключени договори на програмата, сме достигнали сумата от 1 млрд. лв., ако трябва да съм точна 985 млн. лв. Достигаме максималния размер, за който имаме мандат да реализираме дейностите по програмата. Това е основната причина, поради която поех този ангажимент в това качество да уведомя всички участници в програмата, че сме достигнали то 1 млрд., за който имаме мандат и е одобрен“, поясни тя.

„Предвид, че правителството е в оставка и предстои разглеждане и приемане на второ четене на бюджета, оттук нататък следващата стъпка е, каквато е и нашата воля да увеличим програмата, както беше заявено и от министър-председателя с още 1 млрд. лв. за 2017 г. За да се случи това трябва да получим мандат и подкрепа от НС, за да може да бъде увеличена. Дотогава временно трябва да преустановим сключването на нови договори за включване в програмата. Това са фактите и истините“, каза още регионалният министър в оставка.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Не разбрах колко апартамента са санирали крадливите свине от свинефермата герб, защото за 1 млрд. лева може да се построят 21 300 нови апартамента по 60 кв. метра и да се настанят средно по 3 човека, а това са 65 000 човека. Реално себестойността на квадратен метър ново строителство е около 220-300 евро. Чакаме с нетърпение резултатите от санирането на крадливите герберски свине, важно е да знаем колко струва и колко общо апартамента за санирани, защото санирането трябва да бъде в много пъти по-евтино от строителството.

  2. Ако се окаже, че герберските свине са санирали за 1 млрд. лева по малко от 85 000 апартамента са крали с -г-ъ-з-о-в-е-т-е- си. Даже за 100 евро на квадратен метър печалбата е 60%.

  3. Излиза, че свинефермата герб ще настояват да се краде всяка година от саниране, защото ще прибират чисто 80% от 1 милиард в джобове си.

  4. Вие от затвора ли ще работите:)??? Не мерси, почтени хора ще вършат тази работа. Вие ще шиете ръкавички, ще правите пластмасови играчки и пр работи, които били типични за ”работниците”в тези предприятия. Нали Ходоровски (или как му беше името) правеше това:) Чули сме, че имало и уранови мини, където такива като вас са се трудели.. Докараха хората до просешка тояга сатаните. То последните 25 г не беше крадене/разрушение не беше подигравка с Българите и България. Накараха 1 млн може 2 да напуснат бащиното огнище..Големо престъпления, може би едно от най-големите на 20 век. А колко Българи умряха преждевременно през тези години..Висока детска смъртност, ниска продължителност на живот, липса на национална икономика и сел стоп. и мн. мн. други. проклятие..

  5. Санирането се изпълнява основно от общи работници .Обикновено нито един спечелил изпълнител на саниране не назначава работници.Той търси подизпълнители,те също търсят подизпълнители и обикновено фирмите,които работят за да имат някаква печалба назначават работниците си на минималната заплата или не ги осигуряват .Интересно е защо инспекциите по труда не проверяват как са назначени работниците,а общините също не ги интересува дали последния подизпълнител е вписан при подаване на офертата.Комисионните се вземат от главните изпълнители.Ако някой се интересува да провери санирането в Бургас.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.